Klasisks saldais ēdiens – buberts 0

Kā gatavot?

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus puto ar cukuru un vanilīnu, līdz masa kļūst gaisīga. Saputo olu baltumus. Katliņā ielej 600 ml piena un karsē, atlikušajā pienā iemaisa izsijātus miltus. Kad piens sāk vārīties, lēnām lej miltu maisījumu, visu laiku maisot ar koka karoti, jo nedrīkst piedegt. Ļauj nedaudz sabiezēt. Samazina liesmu un piena maisījumā iecilā saputotos olu dzeltenumus. Apmaisa. Tad iecilā olu baltumus, bet nemaisa. Atdzesē. Pasniedz ar dzērveņu mērci, ko pagatavo: ogas uzvāra katliņā, izkāš caur sietiņu, pievieno cukuru un aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti un maisot uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Reklāma
Reklāma
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Gatavoja “Index Cafe” pavāre Astrīda Čeppe.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.