Foto: Aija Geida

Burkānu–biezpiena pica 0

Sastāvdaļas
• 500 g rauga mīklas
• 150 g biezpiena
• 3–4 novārīti burkāni
• 3 marinēti gurķi
• 100 g labi kūstoša siera (Krievijas, Holandes)
• 100 g desas
• 8 ēdamkarotes tomātu mērces
• 1,5 tējkarotes kaltēta bazilika
• tējkarote sāls
• pustējkarote maltu melno piparu

Kokteilis
10 lietas, ko darīja 80. gadu bērni un kas šokētu mūsdienu bērnus
Veselam
Pamosties plkst. 2.00 vai 3.00 naktī bez iemesla? Iespējams, pie vainas kāds no šiem pārtikas produktiem
RAKSTA REDAKTORS
“Būs jāstrādā visas brīvdienas bez izņēmuma!” Modri pārsteidz pavāra darba piedāvājums un alga, kādu piedāvā Liepājā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Rauga mīklu (ja nav laika raudzēt, var veikalā nopirkt jau gatavu vai maisījumu mīklas pagatavošanai) izrullē, izspiež (piemēram, ar bļodiņu) aplīšus. Tiem malās veido pīnītes, ar pirkstu iespiežot iedobi un tās malu paceļot uz augšu. Picas pamatni plānā kārtiņā noklāj ar tomātu mērci. Liek biezpienu, rīvētus vārītus burkānus, smalki sagrieztus marinētus gurķus un desas šķēles. Pārkaisa ar sāli, maltiem melnajiem pipariem un kaltētu baziliku. Cep 200 °C aptuveni 20 minūtes. Pārkaisa ar rīvētu sieru un cep vēl 3 minūtes, līdz siers izkusis.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.