Foto – Aija Geida

Burkānu salāti ar grauzdētu sezamu. Vienkārši un gardi 0

Sastāvdaļas – • 6 vidēji burkāni

• 3 ēdamkarotes sezama sēkliņu

• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

• 1,5 tējkarotes brūnā cukura

• ¼ tējkarotes maltu melno piparu

• ⅓ tējkarotes sāls

Pagatavošana.

Burkānus sarīvē salmiņos.

Sezama sēkliņas apgrauzdē uz pannas, līdz tās kļūst viegli brūnas.

Reklāma
Reklāma
“Tas ir beigu sākums! Melni mākoņi dosies tur, kur lec saule!” Nostradama prognoze 2025. gadam 20
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosaucis 10 politiķus, kuru pieļautās kļūdas būtiski ietekmējušas Latvijas politisko un ekonomisko situāciju 160
Viens jūrā pazudušais ūdensmotociklists atrasts dzīvs. Otra meklēšana turpinās 45
Lasīt citas ziņas

Atsevišķā bļodiņā sajauc citrona sulu, sāli, maltus melnos piparus un brūno cukuru (salāti būs vēl aromātiskāki, ja brūnā cukura vietā pievienos ēdamkaroti kļavu sīrupa).

Burkāniem uzlej šo mērci, pieber sezama sēkliņas un rūpīgi samaisa.

Ideāli salāti pie zivju ēdieniem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.