Foto – Matīss Markovskis

Cepta menca ar bulguru un granātābolu sēkliņām 0

Vienā porcijā vidēji ir 540 kcal (olbaltumvielas – 45, taukvielas – 15, ogļhidrāti – 55)

Reklāma
Reklāma
“Es esmu tev līdzās…” 5 pazīmes, ka tavi mīļie no aizsaules joprojām ir tuvumā un sargā
Kokteilis
Šīs trīs zodiaka zīmes savu veiksmi nesaņem tāpat vien: tā atnāks kaut kad vēlāk 1
TV24
Tramps izvirza ultimātu Ukrainai: nekavējoties jāpārtrauc uguns esošajā frontes līnijā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
* 320 g rupjā maluma bulgura
* 800 g mencas
* citrons
* divi nelieli granātāboli
* timiāna zariņš
* pipari, sāls
* olīveļļa apcepšanai
* zaļumi

Pagatavošana.
Uz cepešpannas liek mencu, uzbārsta sāli un piparus. Vēl uzliek timiāna zariņu un apslaka ar olīveļļu. Mencu cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bulguram uzlej divtik vairāk ūdens un vāra aptuveni 15 minūtes, tad nokāš, ja vēl palicis ūdens, jo bulguram jābūt irdenam. Pievieno labi daudz sakapātu zaļumu.

Uz šķīvja liek bulguru, mencas gabalu un citrona daiviņu. Visam uzber krietnu sauju granātābola sēkliņu (katram ēdājam vismaz pusi granātābola).

Padoms. Var izvēlēties arī parasto bulguru, kas jāvāra mazliet īsāku laiku.

Ja bulguram pieliek kaudzi sakapātu zaļumu, drupinātus piparus, ēdamkaroti olīveļļas un citrona sulu, var baudīt kā salātus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.