Praktiski
Receptes

Ceptas gailenes ar pašmāju olu nūdelēm un parmezāna sieru0

Publicitātes foto

Klasiskajai gaileņu mērcei garšu var bagātināt, nomainot piedevas, piemēram, pasniedzot to ar mājās gatavotām olu nūdelēm, kas ir viegli pagatavojamas.

Sastāvdaļas
300 g gaileņu
5 olas dzeltenumi
30 g cietā siera
1 ēdamkarote sviesta
1 tējkarote olīveļļas
1/2 tējkarote svaigi maltu piparu
Nūdelēm: 3 olas, 300 g cietgraudu miltu, šķipsniņa sāls

Pagatavošana.
Lai pagatavo olu nūdeles, sajauc visas sastāvdaļas, mīklu labi izmīca un atstāj uz 20 minūtēm. Pēc tam mīklu izrullē un ar nazi sagriež tievās strēmelītēs. Vāra verdošā ūdenī 10–20 sekundes, kamēr nūdeles uzpeld augšā.
Apcep sēnes sviestā ar olīveļļu un karstas liek bļodā ar olas dzeltenumiem, rīvēto parmezānu un pipariem. Pievieno tikko vārītas nūdeles un iecilā olu un siera krēmā. Pasniedzot dekorē ar zaļumiem.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Skolotāju trūkums – aizvien lielāks. Slēgt skolas, celt prestižu vai palielināt algas?
8 minūtes
LA
LA.LV
Latvijā
Tiek pārskatīts pensiju apmērs. Vai šoruden indeksācijas rezultātā palielināsies visas pensijas?
7 stundas
AG
Andris Grīnbergs
Laukos
Aptauja: Vai pamanīji, ka samazinātās PVN likmes dēļ augļiem, ogām un dārzeņiem bijušas zemākas cenas? 4
2 stundas
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
“Esam vīlušies, mums nav ko slēpt, NEPLP lēmumu publicēsim un pārsūdzēsim!” “RīgaTV 24” par piemēroto sodu 4
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Rīgai pievienojas vēl viena Covid-19 līderpilsēta, saslimuši divi sociālie darbinieki
3 stundas