Gaļas kūciņas ar vistu akniņām un gailenēm. Garda recepte! 2

Gatavošanas laiks: apm. 30 minūtes
(jāparedz laiks nogatavināšanai un cepšanai)
Katrā porcijā apm. 69 kcal/290 kJ
4 g olbaltumvielu, 4 g tauku, 2 g ogļhidrātu

Reklāma
Reklāma
Vēstures atkārtošanās ir neizbēgama! Peskovs atklāj, uz kuru Eiropas galvaspilsētu Krievija mērķēs savas raķetes 3
Kokteilis
Personības TESTS. Kura no sejām jums šķiet vispievilcīgākā? Atbildē slēpjas jūsu partnera ideāls
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosaucis 10 politiķus, kuru pieļautās kļūdas būtiski ietekmējušas Latvijas politisko un ekonomisko situāciju 160
Lasīt citas ziņas

1. No miltiem, sāls, olas un vienas vai divām ēdamkarotēm ūdens bļodā iejauc viendabīgu mīklu. Apsedz un noliek stundu nogatavoties. Gatavu mīklu izveltnē divās plātnēs – 25 x 25 cm un 30 x 30 cm.

2. Garšaugus nomazgā, nopurina un lapiņas sakapā. Malto gaļu sajauc ar garšaugiem, olām, sāli, pipariem un paprikas pulveri. Pannā sakarsē sviestu, tajā apcep gaļas masu, tad noliek atdzist. Aknas smalki sakapā. Sietiņā notecina gailenes.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 230 ºC. Mazāko mīklas plāksni ieklāj ietaukotā cepešpannā. Uz tās liek atdzisušu gaļas masu. Tajā iespiež sakapātās aknas un sēnes. Pārklāj ar lielāko mīklas plāksni, malas cieši aizspiež. Apziež ar sakultu olu, tad viegli sadursta ar dakšiņu. No mīklas atlikumiem var izveidot dažādas figūriņas un salikt tās pīrāga virspusē. Cep cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.