Publicitātes foto

Cepti āboli ar kraukšķīgu mandeļu “jumtiņu” 0

Vienkārši pagatavojams deserts, ar ko pārsteigt neplānotus ciemiņus. Konfektes, pārslas un brūnais cukurs lieliski papildina ābola garšu, un māja smaržo pēc siltuma un svētkiem! Īpašos gadījumos ceptos ābolus var papildināt ar vaniļas saldējumu vai karoti putukrējuma.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
TV24
Diskriminācija Latvijā? Advokāts komentē plānotos ierobežojumus 3
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas (4 porcijām)
25 g “Dobeles dzirnavnieks” četrgraudu pārslu
35 g kviešu miltu
55 g brūnā cukura
puse tējkarotes malta kanēļa
30 g sviesta, tikko izņemta no ledusskapja
4 konfektes “Gotiņa” vai 4 īrisa konfektes

Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 205 grādiem. Pannu izklāj ar cepamo papīru.
Bļodiņā kopā sajauc četrgraudu pārslas, miltus, cukuru un kanēli. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un ar pirkstiem to ieberž pārējās sastāvdaļās, līdz izveidojas drumstalām līdzīga masa.
Ābolus nomazgā un ar asu nazi izgriež serdes tā, lai ābola apakša paliktu neskarta (lai vēlāk neiztek ārā pildījums). Ābolus liek uz sagatavotās pannas. Katrā ābolā ieliek vienu uz pusēm pārgrieztu konfekti, pa virsu katram ābolam ber ¼ daļu no pārslu pildījuma. Liek cepties krāsnī uz 20 minūtēm vai līdz āboli mīksti. Pasniedz siltus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.