Foto – Shutterstock

Cepti pelmeņi. 3 labas receptes, kas tiem piešķirs jaunu garšu 2

Kā pareizi cept sasaldētus pelmeņus, lai tie nebūtu cieti un sausi? 
Valentīna B. Limbažos

Vairāki kilogrami! Tepat, kaimiņos, vēstures entuziasti mežā atrod 86 gadus slēptus dārgumus 16
“Es eju pensijā!” Vīrietis nopērk lietotu jaku un paliek bez vārdiem par to, ko atradis tās kabatā
Uzzinot Sidnejas terorista vārdu, satraukties sāk arī latvieši
Lasīt citas ziņas

Lai cepti pelmeņi labi garšotu, iespējami vairāki pagatavošanas veidi.

1. Pannā uzkarsē eļļu, tajā ieliek sasalušos pelmeņus un apcep zeltaini brūnus. Ielej puskrūzīti buljona, uzliek vāku un uz lēnas uguns mazliet pasutina, kamēr viss šķidrums iztvaikojis. Tā pagatavo sulīgus, garšīgus ceptos pelmeņus.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Pelmeņus apcep pannā, ieliek cepamtraukā, uzlej saldo krējumu un uzkaisa cieto sieru, piemēram, Parmezan. Cepeškrāsnī +180 °C cep 10–15 minūtes. Izdodas ideāli pelmeņi – sātīgi, aromātiski un sulīgi.

3. Trešais variants – pelmeņus apcep uz pannas, pieliek 15% skābo krējumu un uz ļoti mazas uguns mazliet pasutina, pēc katra gaumes pievieno garšvielas, piemēram, raudeni, dilles. Skābais krējums pelmeņus padara sulīgus, taču tie nav tik izskatīgi kā cepeškrāsnī ceptie.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.