Cepts 
fenhelis 0

Sastāvdaļas:  2 fenheļa saknes, 40 ml olīveļļas, 2 ēdamkarotes rīvmaizes, ½ tējkarotes sāls, ½ tējkarotes maltu melno piparu.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
VIDEO. “Cepuri nost, grūtākais teikums TV vēsturē!” Soctīklotāji sajūsmā par ziņu diktores Vondas prasmīgo dikciju
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Lasīt citas ziņas

Fenheļa sakni nomazgā, noņem ārējās lapas, nogriež kātus un lapiņas (tos pēc tam var pievienot mērcēs un zupās). Katru fenheli sagriež 4 – 6 daļās. Pēc tam platā pannā uzsilda olīveļļu, ieliek saknes gabaliņus, uzber sāli un maltus melnos piparus un pārsedz ar vāku. Pēc 2 – 3 minūtēm apgriež uz otru pusi, uzliek vāku un vēl sautē tikpat ilgi. Tad noņem vāku, palielina uguni un apcep gabaliņus, līdz tie iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Cepšanas beigās fenheli apkaisa ar rīvmaizi, visu samaisa un pēc minūtes izslēdz uguni. Fenheli pasniedz karstu vai aukstu ar mazajiem tomātiem un svaigiem zaļumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.