Igauņi grib draudzēties 27


Arī Igaunijas piena ražotāju kooperatīvs “E-piim” atzinis, ka patlaban diskutē ar Latvijas piena ražotāju kooperatīviem par starptautiska piena ražotāju kooperatīva izveidi. “Fermeri viens otram nav konkurenti. Viņiem ir jāsadarbojas. Latvija un Igaunija ir mazas valstis, mums ir izdevīgi sadarboties. Piena bizness mīl lielus daudzumus, ir jāveido viena darbības stratēģija,” žurnālam “Agro Tops” (2017, marts) sacīja “E-piim” vadītājs Jānuss Murakass. Igaunijas zemnieku kooperatīvam patlaban Igaunijā pieder pat divas piena pārstrādes rūpnīcas, kurās tiek ražots siers, piena pulveris, sviests u. c. produkti.

Reklāma
Reklāma

Piena cena kāpj

7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

Piena cena, ko saņem Latvijas zemnieki, vairs nav zemākā Eiropas Savienībā. Eiropas Komisijas (EK) dati liecina, ka februārī Latvijā vidējā piena iepirkuma cena bija 29,85 eiro par 100 kg, kamēr Igaunijā tā bija teju par trīs eiro augstāka – 32,70 eiro un Lietuvā par eiro zemāka – 28,69 eiro.

A. Aumalis, vaicāts par piena iepirkuma cenas prognozēm, atzīst, ka šogad tā varētu stabilizēties, cerams, 30 centi par litru robežās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.