Foto – Dainis Bušmanis

Cidoniju–zivju zupa ar apelsīna miziņām
 0

SASTĀVDAĻAS (4 līdz 5 porcijām) 300 g kūpināta zuša asaku, 200 g kūpinātu reņģu, 200 g burkānu, 2 sīpoli, 3 l ūdens, 200 g kartupeļu, 200 g pastinaku, 200 g saldā krējuma, 100 g cidoniju sīrupa.

Pieci Latvijas ministri (kopš neatkarības atjaunošanas), kuri izpelnījušies vislielākās sabiedrības antipātijas. Pirmo uzminēsiet viegli!
Kokteilis
Trīs zodiaka zīmes, kas decembrī saņems īpaši “brangas” prēmijas
Lietotas automašīnas, kuras nevajadzētu iegādāties: eksperts norāda uz trim neuzticamiem modeļiem
Lasīt citas ziņas

KĀ GATAVOT? Kartupeļus, burkānus, sīpolus, pastinakus notīra, sagriež gabaliņos un kopā ar zuša asakām un kūpinātām reņģēm liek katlā. Pievieno eļļu un brīdi pacep. Pēc tam pielej ūdeni un vāra, līdz dārzeņi mīksti. Virumu lej blenderī un sakuļ. Masu izkāš caur sietu, kurā ieklāta auduma salvete. Pievieno saldo krējumu un cidoniju sīrupu, uzvāra.

Apelsīnu miziņas liek cukura sīrupā un vāra uz lēnas uguns, līdz tās karamelizējušās un masa kļuvusi biezāka. Vienu karoti karamelizēto miziņu ievieto zupas šķīvja vidiņā. Tās virumam rada pikantumu. Ceļ galdā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavoja un receptes autors restorāna “Laivas” šefpavārs Jānis Eislers

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.