Lai vafeles izdodas kraukšķīgas! Pareizās mīklas recepte 3
Pērkot vafeļu pannu, jāraugās, vai tā ir paredzēta plānajām, kraukšķīgajām vafelēm, jo citviet ārzemēs ļoti populāras ir mīkstās, uzpūstās vafeles, ko ēd ar putukrējumu un ievārījumu (izcepas sirds formā vai četrstūrainas), un biezo vafeļu pannās kraukšķīgas vafeles nemaz nevarēs izcept.
Lai kādi ir pannas plusi un mīnusi, daudz svarīgāka ir vafeļu mīklas recepte.
Kraukšķīgajām saldajām vafelēm 125 gramus kviešu miltu samaisa ar 200 gramiem izkausēta sviesta. Četras olas ar putojamo slotiņu sakuļ ar 200 gramiem cukura, līdz tas izkusis, un pievieno miltu masai. Rūpīgi izmaisa un cep iepriekš sakarsētā pannā.
Ja vēlas ļoti kraukšķīgas vafeles, pusi no miltu daudzuma var aizvietot ar kartupeļu cieti.