Foto: Fotolia

Cik ilgi glabāt dārzeņus – tiem taču nav norādīts derīguma termiņš… 1

Uz daudzu lielveikalā pirkto produktu iesaiņojuma redzams uzraksts, līdz kuram laikam tos izlietot, kā arī ieteikumi, piemēram, uzglabāt ledusskapī. Savukārt augļiem, dārzeņiem un daudzām citām nefasētām pārtikas precēm šīs informācijas nav. Kā rīkoties ar tiem?

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Receptes
Kuru zivi nedrīkst ēst kopā ar ādu: eksperts nosauc sugas un brīdina par sekām
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Lasīt citas ziņas

Svaigu gaļu ledusskapī var uzglabāt četras dienas, bet kapātā vai maltā jāizlieto 24 stundu laikā.

Labi iesaiņotas zivis ledusskapja aukstākajā plauktā var turēt 1–2 dienas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olas ledusskapī savu kvalitāti nezaudē četras nedēļas, bet ļoti svaigas tās ir tikai astoņas dienas pēc izdēšanas.

Sierus to oriģinālajā hermētiskajā iesaiņojumā var uzglabāt vairākas dienas. Labi iesaiņotus cietos sierus (piemēram, Parmas sieru) ledusskapī var turēt pat divas nedēļas.

Svaigus dārzeņus ieteicams uzglabāt vienu nedēļu ledusskapja dārzeņu nodalījumā.

Svaigus nomazgātus, nosusinātus un mitrā drāniņā ietītus garšaugus var likt ledusskapī vai nelielā ūdens daudzumā glāzē.

Gandrīz visas garšvielas jānovieto tumšā vietā.

Ķiplokus un sīpolus sausā vietā var uzglabāt vairākas nedēļas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.