Mācība. OECD ar pirkstu baksta acīs 3

Ekonomikas sadarbības un attīstības organizācija (OECD) mēģina atvērt acis Latvijas politiķiem, kuri, apmierināti dzīvodami no savām pieklājīgajām algām, negrib redzēt, ka valsts simtgadi sagaidīsim ar veco ļaužu augstu nabadzības līmeni. Pat Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētājs Andris Siliņš tik labi iejuties deputāta ādā, ka viņa balss nabadzības jautājumā tikpat kā nav dzirdama. Bet ilggadējā Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča sākusi aktīvi runāt, ka vajadzētu grozīt likumu, lai laulātais vēl gadu saņemtu pabalstu – pusi no mūžībā aizgājušā dzīvesbiedra pensijas. Kad OECD atkal ieradīsies Latvijā, tad droši vien spiedīs nosaukt gadu, no kura tad sāks šo priekšlikumu īstenot.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

OECD Latvijas pensiju sistēmu vērtējusi no pagājušā gada aprīļa līdz šā gada janvārim, un, ja tas nebūtu noticis, politiķi turpinātu sist sev uz pleca, lieloties, ka mēs, lūk, katru gadu veicam pensiju indeksāciju. Pensionāru naudas maks kļūst biezāks par pieciem, desmit eiro, un tas taču ir daudz! Bet OECD “baksta acīs”, ka pamata pensiju līmenis Latvijā ir ļoti zems un nominālā izteiksmē nav pieaudzis jau vairāk nekā desmit gadu. Organizācija norāda, ka šobrīd esot ievērojamas iespējas palielināt pamata pensijas līmeni. Kurš būs tas, kas izmantos šīs ievērojamās iespējas?

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.