Darījums. Nodokļu atlaide “Rimi” 6

Kāpēc zviedru lielveikalu tīklam “Rimi” ar ikgadējo peļņu virs 25 miljoniem eiro tiek piešķirta uzņēmuma ienākuma nodokļu atlaide – 6,4 miljoni, pagājušonedēļ brīnījās ne viens vien pircējs.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Lasīt citas ziņas

SIA “Rimi Latvija” 30. maija valdības sēdē nodokļu atlaidi saņēma nevis kā tirgotājs, bet gan kā loģistikas uzņēmums un pārtikas ražotājs. No kopumā paredzētajām investīcijām 75 miljonu eiro apmērā Rīgā, Deglava ielā 161, atbalstāma ir tikai Baltijas valstu galvenā loģistikas centra attīstība un pārtikas ražotnē ieguldītie 25 miljoni, no kuriem nodokļu atlaide ir 25%. “Rimi” tur centralizēti ražos zīmola “Mani gardumi” gatavos ēdienus.

Tas nav vienīgais šogad atbalstītais ražošanas projekts. Martā igauņiem piederošais SIA “Broceni Pellets” saņēmi atlaidi 5,4 milj. eiro apmērā jaunas koksnes granulu rūpnīcas izveidei Brocēnu novadā. Aprīlī trīs miljonu atlaidi saņēma Uldim Misiņam piederošais SIA “Avoti SWF” par investīcijām jaunas koksnes granulu ražotnes izveidē Gulbenes novada Lizumos un gandrīz trīs miljonus – Andrim Ramoliņam piederošā SIA “Stiga RM” par jaunas laminēta bērza saplākšņa ražotnes izveidi Tukuma novadā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kopš UIN atlaižu piešķiršanas uzsākšanas 2011. gadā kopumā apstiprināti 29 projekti par kopējo investīciju summu 355 miljoni eiro, no kuras valsts piešķirtā nodokļu atlaide kopumā bijusi 79 miljonu EUR apmērā. “Rimi” ir 30. atbalstītais.

Ja Saeima pieņems piedāvāto nodokļu reformu, tad vairs nevajadzēs lemt par 25% vai 15% atlaidi – ja uzņēmumi peļņu ieguldīs attīstībā, tad no tās vispār nevajadzēs maksāt nodokli.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.