Darījums. Fiskālo telpu meklējiet “Alfā” 5

Ministru prezidenta Māris Kučinskis (no kreisās) un ekonomikas ministrs, “Vienotības” priekšsēdētājs Arvils Ašeradens ierodas uz preses brīfingu pēc Koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdes. Foto – LETA
Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

Valdošās koalīcijas politiķi pagājušajā nedēļā vēl nespēja vienoties par papildu tēriņiem nākamā gada valsts budžetā. Nacionālā apvienība demogrāfijas uzlabošanai pieprasīja 85 miljonus eiro, kas jau ir vairāk nekā izbrīvētā tā sauktā fiskālā telpa. Cerētais budžeta palielinājums, kuru vēl nav aprijuši iepriekš plānotie pasākumi, ir 80 miljoni. Visu trīs koalīcijas partneru pieprasījumi ir par 148 miljoniem. Kur ņemt naudu? Imanta Parādnieka idejas par ātro kredītu nodokli, sāls nodokli un čeku loteriju vēl nav saņēmušas aprēķinus no Finanšu ministrijas. Taču premjers jau izteicies, ka jaunu nodokļu nebūs, jo reforma jau apstiprināta.

Trūkstošā summa nemaz tik liela nav. Pagājušonedēļ būvfirma SIA “Merks” biržai “Nasdaq Tallinn” paziņoja, ka par 41,14 miljoniem eiro veiks tirdzniecības centra “Alfa” paplašināšanu. Tur telpa divos gados tiks paplašināta par 54 tūkstošiem kvadrātmetru, tas ir, gandrīz dubultosies (pašlaik 65 000 m2). Tas “Alfai” pēc kopplatības ļaus izvirzīties par lielāko tirdzniecības centru Latvijā. Pēc tirdzniecības platības un veikalu skaita (200) tas jau tagad ir lielākais. Lūk, kur ir īstā fiskālā telpa!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.