Noslēpums. Slepenās sarunas par “Jauno vilni”? 5

Konkursa “Jaunais vilnis” rīkotājs Igors Krutojs intervijā laikrakstam “Komsomoļskaja pravda” apgalvo, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs esot mēģinājis panākt, lai konkurss atkal tiktu rīkots Latvijā. Pēc Krievijas uzņēmēja teiktā, E. Rinkēvičs esot pie viņa sūtījis savus pārstāvjus pierunāt, lai konkurss turpinātu noritēt Jūrmalā. “Viņu varenais ārlietu ministrs, kurš kļuva slavens ar to, ka no “Jaunā viļņa” aizvāca Krievijas māksliniekus, pēcāk pie manis atsūtīja ziņnešus – Rīgas mēra un Latvijas vēstnieces Krievijā personā, lai saglabātu projektu Jūrmalā,” intervijā teicis Krutojs. Viņš esot prasījis, lai Latvijas Ārlietu ministrija oficiāli atvainojas Krievijas Ārlietu ministrijai, kā arī sniedz rakstisku garantiju, kurā tiktu apliecināts, ka vairs netiks liegta iebraukšana Krievijas māk-sliniekiem. “Viņš nesniedza nedz vienu, nedz otru, tādēļ arī mūsu ceļi šķīrās,” norāda Krutojs.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Kokteilis
FOTO. Tuvojas ceriņu laiks! Esi uzmanīgs – neatnes ar tiem mājās nabadzību un raizes
Lasīt citas ziņas

Kas un kā uzdevumā tad braucis pie Krutoja? Rīgas mērs Nils Ušakovs vairākas reizes ticies ar I. Krutoju un runājis arī par “Jauno vilni”, bet tam nav nekāda sakara ar Ārlietu ministriju. “Jūs kā politikas žurnālists taču labi saprotat, ka Rinkēvičs man nav lūdzis tikties ar Krutoju, tas ir neiespējami,” komentēja N. Ušakovs.

Ārlietu ministra Rinkēviča padomnieks Mārtiņš Drēģeris atbild īsi un konkrēti: “Krutoja izteikumi ir meli. Nekas nav runāts ar viņu.” Taču izrādās, ka viss nav tik viennozīmīgi. Bijusī Latvijas vēstniece Krievijā Astra Kurme, kura tagad ir vēstniece Apvienotajos Arābu Emirātos, sarakstē ar “LA” atcerējās, ka pirms trim gadiem Maskavā pēc Krutoja lūguma tikusies ar viņu. “Sarunas laikā Krutoja kungs lūdza Latvijas valsts garantijas, ka pasākums var notikt Jūrmalā,” atminas A. Kurme. Tikšanās laikā viņa paudusi nostāju, ka Latvijas valdībai nav nekāda sakara ar privātu pasākumu organizēšanu un nekādas garantijas Latvijas valsts nevar dot. “Patiesībai neatbilst izskanējusī informācija, ka kāds no Latvijas valdības ir aicinājis “Jaunā viļņa” organizatorus atgriezties Latvijā. Tā nav taisnība,” raksta diplomāte. Iznāk, ka tikšanās tomēr bijušas, taču Krutojs notikušo izpušķojis, it kā Latvijas ārlietu dienests braucis pie viņa “lūgties”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.