Pēc draugu izteikumiem, Jānis bijis normāls latgaļu puisis, kluss un mierīgs. Tāpēc par viņa pazušanu sākuši uztraukties.
Pēc draugu izteikumiem, Jānis bijis normāls latgaļu puisis, kluss un mierīgs. Tāpēc par viņa pazušanu sākuši uztraukties.
Foto no privāta arhīva

Vai patiesi Adamsu ģimene? 42

“Nu baigi nostrādāts! Īsta Adamsu ģimene! Vietējie priecīgi, ka puiši aiz restēm – no viņiem baidījušies, tādi atsaldētie bijuši, zaguši arī. Veikala pārdevēja ievērojusi, ka pirmdien pēc notikušā abi puiši priecīgi un neparasti draudzīgi pirkuši aliņus un jaunākajam bijušas melnas rokas. Pārdevēja nodomājusi – laikam pēc traktora remonta…” teic Edvīns un saka paldies arī policijai, ar kuriem lieliski sastrādājušies un sadraudzējušies.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Zemnieks Jāzeps Sviklis gandrīz katru dienu Rogovkas apkārtnē skrien garus krosiņus. Arī tajās dienās. “Man kā skrējējam ir laba oža, un parasti es izbaudu dabas aromātus, bet todien smirdēja kā cūku bērēs, oda tā kā pēc svilinātas gaļas, pēc vecu salmu dūmiem. Domās lādējos: kāds dedzina atkritumus, nevar citādi nokopt! Ingas puikas braukāja apkārt zagdami, viņiem nebija laba slava. Tas, ka strādāja savas mātes fermā, vēl neko nenozīmē. Svarīgi ir, kā strādā un kā dzīvo,” skarbs ir J. Sviklis.

Rogovkiešu domas par vainīgo puišu ģimeni dalās. Nautrēnu pagasta pārvaldniece Līvija Plavinska neuzskata, ka tā būtu pelnījusi lielus pārmetumus. Jā, varbūt ar savām dīvainībām, bet kuram gan tādas neesot. Dēli bijuši samērā noslēgti, māte – aktīva zemniece, rakstījusi dažādus projektus. Kopš L. Plavinska strādā pašvaldībā (no 1989. gada), pagastā tā esot vienīgā slepkavība.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pārējie rogovkieši, ar kuriem runāju, savus vārdus lūdza neminēt. Kāda bērnudārza darbiniece atceras, ka Inga par saviem bērniem vienmēr rūpējusies, tomēr varējusi būt kārtīgāka. Jā, īpatnēja, bet ne dzērāja. Ar labu galvu, savulaik rakstījusi dzeju, kādu lugu pat bērnu teātris iestudējis.

“Inga ir ļoti strādīga, iet kā tanks, taču arī bērnus ļoti nostrādina. Dēls Jānis, kam tagad 18 gadu, jau 6. klasē skrēja prom no stundām, lai fermā pieņemtu teliņu dzemdības vai remontētu traktoru. Bija sevī vērsts, slikti mācījās, taču ne agresīvs. Uz viņa pleciem pēdējā laikā balstījās visa saimniecība. Vecākais dēls vairāk apkārt dauzījās. Man tagad visvairāk žēl abas Ingas meitiņas, tās pavisam mazas,” saka kāda skolotāja.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.