Pēc draugu izteikumiem, Jānis bijis normāls latgaļu puisis, kluss un mierīgs. Tāpēc par viņa pazušanu sākuši uztraukties.
Pēc draugu izteikumiem, Jānis bijis normāls latgaļu puisis, kluss un mierīgs. Tāpēc par viņa pazušanu sākuši uztraukties.
Foto no privāta arhīva

“Negribēja jau nogalināt” 42

Ingu satieku pie fermas. Sieviete teic, ka advokāts aizliedzis viņai runāt ar žurnālistiem, tomēr īsa saruna notiek. Viņa apgalvo, ka dēli neesot vēlējušies Jāni nogalināt, bet tikai piekaut. Piekautais iekāpis mašīnā, iebraucis turpat grāvī un bijis pagalam. Kad atklājies, ka Jānis miris, dēli nolēmuši slēpt pēdas, nenoliedz Inga.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Lasīt citas ziņas

Sievietei par notikumiem līdz slepkavībai ir sava versija. Trijos naktī pie viņas ielauzies piedzēries Jānis Kalvāns un esot gribējis viņu izvarot. Dēls Jānis māti aizstāvējis, no savas mājas kaimiņos palīgā atsteidzies arī vecākais dēls Mārtiņš. Inga pati aizgājusi gulēt, jo piecos bijis jāceļas slaukt govis. Pašu nāves brīdi Inga neesot redzējusi un sākumā par to neko neesot zinājusi.

“Tagad ir tik daudz salauztu cilvēku likteņu, bet neviens jau ļaunu negribēja…” saka sieviete. Viņas vecākais dēls, kas audzis bez tēva, varbūt nav gribējis, ka arī viņa bērns, kas drīz nāks pasaulē, izaug bez tēva. Tāpēc centies izvairīties no iespējamā soda un noslēpis līķi, pieļauj māte. Viņa nenoliedz, ka abiem vecākajiem dēliem bijušas problēmas ar likumu: apzaguši kādu māju, jo “brauca ar folksvāgenu, bet gribēja nopirkt bembi”. Inga nenoliedz arī to, ka pagājušajā gadā četrus mēnešus Jānis Kalvāns dzīvojis pie viņas. Gribējis februārī atgriezties, taču Inga nevēlējusies: esot daudz dzēris un fermā arī neesot strādājis. Kā viņa tagad iztikšot bez dēliem saimniecībā, kurā ir 16 slaucamas govis, 100 hektāri zemes un 100 000 eiro kredīts bankā (par ko 500 eiro ikmēneša maksājums bankai), viņai grūti iedomāties. Strādniekus arī būšot grūti dabūt, jo visā apkaimē par viņiem runājot kā par slepkavniecisku ģimeni.

Izmeklēšana turpinās

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā jau minēts, policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, kas klasificēts pēc Krimināllikuma 117. panta 10. punkta – par slepkavību personu grupā. Par šādu sevišķi smagu noziegumu vainīgajām personām paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem. Sīkākus komentārus policija nesniedz.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.