9

Izmanto maz

Lai arī Krievijas krīzes dēļ cietušajiem uzņēmējiem pieejamas nodokļu atlaides, tomēr uzņēmēji šo iespēju izmantojuši maz. Kā rāda VID dati, 2015. gadā VID ir saņēmis 23 iesniegumus no septiņiem nodokļu maksātājiem, bet šā gada 1. pusgadā saņemti tikai seši iesniegumi no diviem nodokļu maksātājiem, kas kā iemeslu nodokļu sadalīšanai termiņos minējuši Krievijas Federācijas noteikto embargo pārtikas produktu importam. Pagājušajā gadā dienests saņēmis sešus iesniegumus par UIN avansa maksājumu pārskatīšanu sakarā ar Krievijas piemēroto preču embargo, bet šā gada pirmajā pusgadā saņemts viens iesniegums. Tas ir salīdzinoši ļoti maz. Didzis Šmits gan paredz – ja situācija tirgū nemainīsies, tad tuvākajā laikā šo iespēju zivrūpnieki varētu izmantot aktīvāk.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

VID atgādina, ka Krievijas embargo skartajiem uzņēmējiem joprojām pie­ejams atbalsts nodokļu saistību izpildes jomā. Šādā gadījumā jāvēršas VID ar iesniegumu, un pastāv iespēja kavētos nodokļu maksājumus atlikt uz pieciem gadiem. Uzņēmējam gan jāvēršas VID ne vēlāk kā mēnesi pēc maksājuma termiņa iestāšanās un jāatbilst vismaz vienam no kritērijiem, proti, eksporta īpatsvaram uz Krieviju, kas pakļauti ierobežojumiem, jābūt lielākam par 10% no kopējā realizācijas apjoma vai ja sankciju ietekmē lauzti piegādes vai pakalpojumu līgumi un samazinājies pakalpojumu apjoms.

Jāatgādina, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagarinājis lauksaimniecības produktu embargo ES valstīm līdz 2017. gada beigām. Embargo pagarināts pret ES un citām valstīm, kas noteikušas sankcijas Krievijai saistībā ar tās agresiju Ukrainā. Vai to izturēs pašmāju pārtikas ražotāji, laiks rādīs, bet skaidrs ir viens – šobrīd cīņa ir par izdzīvošanu. Rēzeknes gaļas kombināta padomes priekšsēdētājs piebilst: “Mums ir jāuzlabo ekonomiskās attiecības ar Krieviju. Kopsaucējs jārod. Ir jābeidz karot un jāsāk domāt par attīstību.”

CITI ŠOBRĪD LASA

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.