Foto: Publicitātes / Latvijas Mediji

Ja pievienosi brūkleņu mērci, garšos vēl labāk: zviedru gaļas bumbiņu recepte 0

Vienkāršs un sātīgs ēdiens, kur neatņemama sastāvdaļa ir brūkleņu mērcīte.

Sastāvdaļas

Veselam
“Iestājas slimnīcā ar metastātisku resnās zarnas vēzi, kuru kā hemoroīdus “ārstējusi” kaimiņiene!” Profesors nobažījies par sabiedrības bezatbildību
RAKSTA REDAKTORS
“Cik ilgi šo tolerēsim Vecrīgā?” Rīdzinieci sadusmo uz ielām tirgoto preču sortiments
Kokteilis
Mūsdienās daudzi pat nav dzirdējuši par šiem PSRS laiku mācību priekšmetiem: 7 aizmirstas “disciplīnas”
Lasīt citas ziņas

600 g maltās gaļas (puse cūkas un puse liellopa gaļas)
1 ola vai 2 mazas
100 ml piena
75 g rīvmaizes
svaigi malti pipari
sāls
lociņi, dilles
eļļa cepšanai

Mērcei

200 ml liellopa buljona
160 ml saldā krējuma
1 tējkarote kviešu miltu
puscitrona sula
3 ēdamkarotes brūkleņu ievārījums

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Maltajai gaļai pievieno olas, pienu, rīvmaizi, sāli, svaigi maltus piparus un rūpīgi samīca. No masas veido mazas bumbiņas uz stundu ieliek ledusskapī. Pēc tam cep uz pannas sakarsētā eļļā.

Pagatavo mērci. Eļļai, kas palikusi pannā pēc bumbiņu cepšanas, pievieno citrona sulu, buljonu, miltus, saldo krējumu, ievārījumu un sāli. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un uz mazas liesmas turpina karsēt, līdz mērce kļūst bieza un krēmīga. Tad ielej bļodā un, lai mērce būtu gaisīga, pāris minūšu blendē ar rokas blenderi.

Gatavo mērci pārlej gaļas bumbiņām. Dekorē ar zaļumiem. Var pasniegt ar kartupeļu biezputru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.