BAIBA BROKA, (Nacionālā apvienība) 62

* Rīgas domes deputāte, bijusi NA saraksta līdere arī 2013. gadā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
TV24
STOPkadri: Tikai granulas, malku, briketes! Saeimā pieklusināti top izmaiņas likumā, kas ietekmēs renovēto privātmāju īpašniekus
Lasīt citas ziņas

* 2014. gada janvārī darbu pašvaldībā pameta, lai kļūtu par tieslietu ministri, bet pēc dažiem mēnešiem, nesaņemot pielaidi valsts noslēpumam, atgriezās Rīgas domē, ir arī Rīgas Brīvostas valdes locekle.

* LU Juridiskajā fakultātē ieguvusi sociālo zinātņu tiesību speciālistes grādu, pirms politiskās darbības bijusi vairāku tieslietu ministru padomniece.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ko Rīga un rīdzinieki iegūtu pēc četriem gadiem, ja jūs ievēlētu?

“Rīga būs tiesiski un saimnieciski pārvaldīta Latvijas galvaspilsēta, kurā ciena valsts valodu, simbolus un kultūru, pilsēta, kuras pamatvērtība ir ģimene un kurā gan rīdzinieki, gan viesi var justies droši, ka saņems kvalitatīvus, savlaicīgus un finanšu izdevīgus pašvaldības pakalpojumus.”

Politiskā orientācija

Ivars Ījabs: No laba labu nemeklē, un Brokas starts iepriekšējās Rīgas domes vēlēšanās padara viņu par diezgan pašsaprotamu kandidātu arī šim gadam – jo vairāk tādēļ, ka redzamāki NA biedri acīmredzot neraujas šajā cīniņā. Arī rezultāts noteikti būs pieklājīgs – vai labs, redzēsim. Programmā gan ir pamaz konkrētības. To izraibina birokrātu žargons ar “izskatīsim”, “iespējami zemākās nodokļu likmes” u. tml. Toties pakļaut “Rīgas satiksmi” OECD valsts uzņēmumu pārvaldības standartam gan ir laba ideja.

Atzīme: 4

Saimnieciskums

Inga Vilka: Savu garo ziņu sarakstu apvienība sāk ar tehnisku instrumentu – budžetu un tā pārpalikumu, kaut gan tam jāpievēršas tad, kad zināms, kas jāsasniedz, kas jādara. Diez vai budžeta pārpalikums ir svarīgākais mērķis. Dīvaini, ka pilsētvidi saista tikai ar brīvostu un industriālajām teritorijām un infrastruktūru. Pozitīvi, ka norādīts risinājums NĪN piemērošanai mājokļiem. Apvienībai vajadzētu piedāvāt arī kādu risinājumu jautājumam par zemes nomu dalītajos namīpašumos, sevišķi ņemot vērā, ka tā ilgstoši tur tieslietas un Broka arī ir juriste.

Reklāma
Reklāma

Atzīme: 3

Tēls

Juris Šleiers: Kopumā labs, Broka prot strādāt ar medijiem un sociālajiem tīkliem, taču konkurenti nekautrēsies nemitīgi pieminēt gan problēmas ar pielaidi valsts noslēpumam, gan draudzību ar Ušakova ģimeni.

Artzīme: 3

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.