Seko zīmēm
 0

Lai atvieglotu izvēli, ražotāji uz iepakojuma dod dažādas norādes piktogrammu veidā, lai dārznieki zinātu to funkcijas. Dažādiem ražotājiem simboli ir atšķirīgi, taču, mazliet piedomājot, jēgu var saprast. Piemēram, burts L un R nozīmē – derīgas gan labročiem, gan kreiļiem. Ir norāde, ka tās piemērotas dažāda lieluma plaukstām (tas sevišķi svarīgi sievietēm un bērniem). Pūciņa nozīmē – vieglas. Kociņš bez lapām – paredzētas sausu zaru griešanai, bet lapains – zaļajiem dzinumiem. Norāde ir arī grieznēm, kas aprīkotas ar griešanu atvieglojošo mehānismu. Ar dažām var strādāt divreiz un pat trīsreiz vieglāk, un tas atspoguļots ar 2X vai 3X. Vēl atsevišķs apzīmējums rāda, ka rokturi veidoti tā, lai pasargātu rokas no ērkšķiem, kas sevišķi svarīgi, griežot rozes.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kas “svilina taukus” un paātrina vielmaiņu
Krimināls
“Viens no bērniem pēkšņi kļuva apātisks, neierasti neaktīvs…” Mārupes pamatskolā 1. klases skolnieks saindējies ar morfija/opiātu grupas medikamentiem
Kokteilis
7 datumi, kuros dzimuši izredzētie: visticamāk, viņi nenojauš par kādu apslēptu talantu 7
Lasīt citas ziņas
Klasiskām universālajām dārza grieznēm ir divi liektie asmeņi. Neparastāka forma ir grieznēm ar tā sauktajiem laktveida asmeņiem. Tās paredzētas galvenokārt sausu zaru griešanai, taču derēs arī zaļajiem. Turklāt tās ir neaizvietojamas, ja jālikvidē resnāki zari. Darbības princips – zaru nogulda uz resnākās daļas un piespiežot nogriež. Tas sevišķi noder kokiem, rožu krūmiem, kad vajadzīgs gluds, precīzs griezums un nedrīkst savainot mizu, atplēst lēverus.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.