Publicitātes foto

Dārzeņu gaļas bumbiņas ar terijaki mērci 0

Sastāvdaļas (četrām porcijām):
320 g gaļas bumbiņu ar brokoļiem un zirņiem (var izmantot Rakveres gaļas bumbiņas);
2 ēd.k. eļļas;
liela sauja sagrieztu brokoļu;
100 g saldētu zirņu (atkausētā veidā);
8 šampinjoni, sagriezti šķēlītēs;
4 sīpolloki;
2 cm liels ingvera gabaliņš, nomizots un sakapāts;
1 ķiploka daiviņa;
100 ml teriyaki mērces;
nedaudz citrona vai laima sulas;
200 g gargraudu rīsu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
Mājas
FOTO. Mežaparkā par 1,4 miljoniem tiek pārdota māja, kas pārsteidz ar arhitektūru un ne tikai…
RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pievieno rīsiem 400 ml verdoša ūdens, nedaudz eļļas un sāls. Uzliek katlam vāku un vāra apmēram 10 minūtes zemā temperatūrā. Pēc tam samazina uguni un ļauj vēl 10 minūtes pastāvēt. Ieliekc brokoļus verdošā ūdenī un ļauj pāris minūtes pavārīties. Pēc tam brokoļus nokāš sietiņā un pārlej ar aukstu ūdeni, lai zaļā krāsa kļūtu spilgtāka.

Uz pannas apbrūnina gaļas bumbiņas ēdamkarotē eļļas un noliek malā. Sasilda uz pannas otru ēdamkaroti eļļas un apcep tajā ķiplokus, ingveru, sēnes un kapāto sīpolloku apakšējo (gaišo) daļu. Pēc pāris minūtēm pievieno brokoļus, gaļas bumbiņas, terijaki mērci un nedaudz citrona sulas. Karsē vēl pāris minūtes, pievieno zirņus un pasniedz kopā ar rīsiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Maltīti pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.