Foto – Aija Geida

Dārzeņu gaspačo spāņu gaumē – garda aukstā zupa 0

Sastāvdaļas
• 2 tomāti
• 1 l tomātu sulas
• Gurķis
• Sīpols
• Paprika
• 2 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes vīnogu etiķa
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• 2 ēdam­karotes olīveļļas
• 1 ēdamkarote sasmalcināta bazilika
• 3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu lapiņu
• ½ tējkarotes maltu ķimeņu vai kumīna sēklu
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• 1 ēdamkarote cukura
• 1 tējkarote sāls

Reklāma
Reklāma
Eiropa šokā: Lielbritānijā populārākais jaundzimušo vārds nāk no musulmaņiem
Nepieļauj šo kļūdu! 9 pārtikas produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst likt saldētavā
Vienkārša kļūda kļuva liktenīga: 15 gadīga meitene mirst, jo peldēja “ar pilnu vēderu”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus, papriku un gurķi smalki sagriež. Sīpolu un ķiplokus sakapā. Visas sastāvdaļas samaisa un uz divām stundām ievieto ledusskapī. Pasniedz aukstu un dekorē ar bazilika lapiņām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.