Foto-Gatis Burvis

Dārzeņu salāti ziemai “Šķērsām pāri dārzam” 0

Recepti piedāvā skolotājs no Rūjienas Gatis Burvis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Šodien ir tieši nedēļa kopš lielā notikuma” – Aija Andrejeva dalās laimē ar visu Latviju
Venss atklāj, kā ASV plāno izbeigt karu Ukrainā: neapmierinātas būs abas puses
Veselam
Aizmirsti garas diētas, šie sporta veidi dedzina taukus dažu minūšu laikā! 8 sporta veidi, kas palīdzēs ātri notievēt
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 1 kg kāpostu
• 1 kg gurķu
• 1 kg burkānu
• 1 kg tomātu
• 1 kg sīpolu
• 300 g paprikas
• 2 ēdamkarotes sāls
• 1 glāze ūdens
• 0,5 l tomātu mērces
• 0,5 glāzes cukura
• 2 glāzes rapšu eļļas
• 2 ēdamkarotes 70% etiķa esences

Kāpostus, gurķus un burkānus rupji sarīvē, papriku, sīpolus un blanšētus, nomizotus tomātus sagriež, liek katlā, pievieno pārējās salātu sastāvdaļas, izņemot etiķa esenci, un vāra 40–45 minūtes, kamēr burkāni ir gandrīz mīksti. Tad pielej etiķa esenci un pavāra vēl piecas minūtes. Karstus liek burkās un aizvāko. Nav jāpasterizē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Salātus aizvāko karstus, neatdzesē. Tad tie nebojājas, neveidojas pelējums.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.