Foto-Gatis Burvis

Dārzeņu salāti ziemai “Šķērsām pāri dārzam” 0

Recepti piedāvā skolotājs no Rūjienas Gatis Burvis.

Reklāma
Reklāma
NATO iznīcinātāji netālu no Latvijas pārtver piecas Krievijas kara lidmašīnas
Mājas
Kas mājā ir netīrāks par tualeti: 14 lietas, par kurām grūti pat iedomāties
Plikas krūtis, maksas tualetes un staigāšana kājām: 22 lietas, kas amerikāņiem šķiet dīvainas Eiropā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 1 kg kāpostu
• 1 kg gurķu
• 1 kg burkānu
• 1 kg tomātu
• 1 kg sīpolu
• 300 g paprikas
• 2 ēdamkarotes sāls
• 1 glāze ūdens
• 0,5 l tomātu mērces
• 0,5 glāzes cukura
• 2 glāzes rapšu eļļas
• 2 ēdamkarotes 70% etiķa esences

Kāpostus, gurķus un burkānus rupji sarīvē, papriku, sīpolus un blanšētus, nomizotus tomātus sagriež, liek katlā, pievieno pārējās salātu sastāvdaļas, izņemot etiķa esenci, un vāra 40–45 minūtes, kamēr burkāni ir gandrīz mīksti. Tad pielej etiķa esenci un pavāra vēl piecas minūtes. Karstus liek burkās un aizvāko. Nav jāpasterizē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Salātus aizvāko karstus, neatdzesē. Tad tie nebojājas, neveidojas pelējums.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.