Gundars Daudze, Saeimas deputāts (ZZS) un anesteziologs reanimatologs Ziemeļkurzemes slimnīcā
Gundars Daudze, Saeimas deputāts (ZZS) un anesteziologs reanimatologs Ziemeļkurzemes slimnīcā
Foto – Dainis Bušmanis

– Maz ticams, ka partija jūs liktu kā trešo numuru Kurzemes vēlēšanu sarakstā un neapspriestu, kādam amatam jūs varētu virzīt.
 24


– Nevar jau lāčādu dalīt, kamēr lācis vēl mežā. Sagaidīsim vēlēšanu rezultātus un tad runāsim!

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

– Ņemot vērā, ka jums ir pieredze medicīnas jomā, piemērots amats varētu būt veselības ministrs. Bet varbūt Ministru prezidents?


– Nē, nē, par to gan nav bijis diskusiju. Šobrīd kā ZZS premjera kandidāti ir izvirzīti Raimonds Vējonis, Jānis Dūklavs un Uldis Augulis. Ja runājam par veselības ministra amatu – jā, es būtu tam gatavs, taču ar vienu nosacījumu – ja ZZS “komplektā” būtu arī Ministru prezidents un finanšu ministrs. Tas tā kā padomju laikā – ja gribēji nopirkt melno balzamu, tad iesaiņojumā līdzi nāca Brežņeva “Mazā zeme” vai kādi PSKP kongresa materiāli. Taču nopietni – laikā, kad Gundars Bērziņš bija veselības ministrs, Tautas partijai bija arī premjera un finanšu ministra amati, šī sistēma labi darbojās. Es tolaik biju Ventspils slimnīcas galvenais ārsts, un man bija skaidri zināms, kā pa gadiem mainīsies mediķu algas un veselības aprūpes finansējums. Es varēju paļauties, ka tā arī būs. Taču, ja kādai partijai ir visi trīs amati, bet veselības ministrs neko nevar izdarīt, tad ir tikai divi varianti – vai nu viņš negrib, vai nevar… Ir nepatīkami apzināties, ka pēdējo triju gadu laikā veselības jomā ir kļuvis tikai sliktāk. Īpaši reģionos.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Ja pārskata ZZS pirmsvēlēšanu programmu, tad tajā var atrast 33 solījumus. Varētu teikt, ka jūs esat apsolījuši visu, ko vien var apsolīt.


– Manuprāt, ZZS 4000 zīmju programma ir labi strukturēta. Tur ir trīs pamatlietas – drošība par nākotni, izglītota sabiedrība un harmoniska reģionu attīstība. Īpaši es gribu uzsvērt reģionu attīstību, jo Rīga nav visa Latvija, un ir ļoti svarīgi radīt vidi, lai uzņēmējiem būtu interesanti investēt reģionos. Šajā ziņā interesanti paskatīties dažādu partiju sarakstus – kas ir to galvgalī dažādos reģionos. Vai Kurzemē kandidē kurzemnieki vai tomēr rīdzinieki? Un tad nākamais jautājums – vai rīdziniekus interesēs Kurzemes attīstība? Es neesmu pārliecināts. Tieši tāpēc mums ir pieci vēlēšanu apgabali, lai ievēlētie deputāti uz pārējo interešu fona neaizmirstu arī sava pārstāvētā reģiona intereses.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.