Gundars Daudze, Saeimas deputāts (ZZS) un anesteziologs reanimatologs Ziemeļkurzemes slimnīcā
Gundars Daudze, Saeimas deputāts (ZZS) un anesteziologs reanimatologs Ziemeļkurzemes slimnīcā
Foto – Dainis Bušmanis

– Tad jācer, ka ZZS Kurzemes apgabala sarakstā visi ir kurzemnieki…
 24


– Lielākā daļa! Es pats sevi joprojām uzskatu par ventspilnieku un Rīgā atrodos tikai “komandējumā”. Starp citu, pirms ZZS visas partijas bija tīri Rīgas partijas. Ja arī tām bija kādas reģionālās nodaļas, tad toni tomēr noteica partijas virsvadība, kas atradās Rīgā. ZZS bija pirmā, kas sāka slēgt līgumus ar reģionālajām partijām. Vispirms tā bija partija “Latvijai un Ventspilij”, kuras pārstāvis es esmu, vēlāk Liepājas partija, Līvānu partija. Tagad šādus līgumus slēdz arī “Vienotība”. Tas ir pareizais virziens, bet jāatceras, ka pirmā to iesāka tieši ZZS.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Kokteilis
FOTO. Haoss pirms Eirovīzijas lielā fināla: valstis nosoda Nīderlandes pārstāvja diskvalifikāciju, bukmeikeri nosauc pašreizējos favorītus
Lasīt citas ziņas

– Varbūt tad koalīcijas padomes vietā vajag izveidot valsts padomi, kurā būtu pārstāvētas visas pašvaldības?


– Oficiāli šo institūciju sauc “politisko partiju sadarbības padome”, un es īsti nesaprotu, kāpēc par to ir izveidojusies tik negatīva nostāja medijos. Ja Saeimā ievēlētie politiskie spēki ir vienojušies, ka veido koalīciju, tad viedokļi kaut kur ir jāsaskaņo. Un es gribu atgādināt, ka kopš laika, kad es biju Saeimas priekšsēdētājs, bet Ivars Godmanis – Ministru prezidents, šī saskaņošana notiek parlamenta ēkā, nevis valdības mājā. Jo Latvija ir parlamentāra republika!

CITI ŠOBRĪD LASA

– Spriežot pēc televīzijas ziņām, tagad gan atkal notiek Ministru kabinetā.


– Man grūti izskaidrot šādas izmaiņas, bet es uzskatu, ka tas nav pareizi. Mums ir parlamentāra valsts, un tas ir jārespektē.

M. Antonevičs: – Trīs gadus esat vērojis politiku no netālas distances. Kas, jūsuprāt, mainījies – kļuvis labāk vai sliktāk?


– Es joprojām uzskatu, ka Valda Zatlera “rīkojums numur divi” bija savtīgs. Tā nebija valstiska rīcība. Parlaments, kurš referenduma rezultātā zaudēja savas pilnvaras, neapšaubāmi bija spēcīgāks nekā pašreizējā Saeima. Pēc rīkojuma numur divi uz urrā viļņa parlamentā iekļuva daudzi gadījuma cilvēki, un to nesaku tikai es…
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.