Foto – Anda Krauze

Cimdi 4


Nepieciešams: 100 g rupjas tumši brūnas merīnvilnas dzijas. Piecas adāmadatas Nr. 5.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Lasīt citas ziņas

Darba gaita. Uzmet 40 valdziņus, uz katras adatas sadala 10 valdziņus un sāk adīt sviķeļa daļu – 2 valdziņi labiski, 2 – kreiliski. Kad noadīti 9–10 cm, tālāk ada labiskajā adījumā. Pēc noadītiem 8 cm iezīmē īkšķa vietu: labajai rokai uz trešās adāmadatas, kreisajai rokai uz otrās adāmadatas. Īkšķim atstātos valdziņus uzver uz pavediena, bet atstāto valdziņu vietā uzmet jaunus valdziņus un turpina labiski adīt cimda daļu. Noada vēl 10 cm un sāk veidot trīsstūrveida noraukumu.

Īkšķim paredzētos valdziņus uzņem uz trim adāmadatām tā, lai adāmadatu maiņas vietas neatrastos īkšķa sānos. Uzņemot valdziņus, jāatceras, ka abos īkšķa sānos jāuzņem adījuma pārstaipi. Pēc 6 cm noadīšanas veido trīsstūrveida noraukumu. Ievelk diegu galus.

CITI ŠOBRĪD LASA

No zilās dzijas ada dekoratīvu ielāpu cimdiņa greznošanai. Uzmet 10 valdziņus un ada tajā pašā divkrāsu tvīda rakstā kā šalli. Kad noadīti 10 cm, norauc un dekoratīvo ielāpu piešuj ar kreiso pusi uz augšu cimdiņa centrā. Apkārt piešūtajai detaļai ar zilo diegu vēl var nošūt raustītu līniju.

Divkrāsu tvīda adīšanas apraksts

Valdziņu skaits dalās ar 2 + 1.

1. rinda (labā puse): A (brūna) dzija – 1 labiskais valdziņš, * dzija atrodas priekšpusē, noceļ 1 kreilisko valdziņu, dzija atrodas aizmugurē, 1 labiskais valdziņš; atkārto no * līdz galam.

2. rinda (kreisā puse): A dzija – 2 kreiliskie valdziņi, * dzija atrodas aizmugurē, noceļ 1 kreilisko valdziņu, dzija atrodas priekšpusē, 1 kreiliskais valdziņš; atkārto no * līdz pēdējam valdziņam; 1 kreiliskais valdziņš.

Abas rindas atkārto ar B (zilo) dziju. Pēc tam atkārto šīs četras rindas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.