Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto – Shutterstock

Izskatīšana 0


Pieteikumu izskata tiesas sēdē 15 dienu laikā pēc lietas ierosināšanas, piedaloties pieteikuma iesniedzējam un bāriņtiesas pārstāvim. Bāriņtiesai ir tiesības iepazīties ar lietas materiāliem, pieteikt noraidījumus, sniegt paskaidrojumus, iesniegt pierādījumus un lūgumus, piedalīties pierādījumu pārbaudīšanā, kā arī pārsūdzēt tiesas spriedumu un lēmumu.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam
Lasīt citas ziņas

Par tiesas sēdi paziņo atbildētājam uz tā deklarēto dzīvesvietas adresi, papildu adresi vai citu norādīto adresi.

Ja atbildētājs neierodas, tas nav šķērslis pieteikuma izskatīšanai, un tiesa pēc savas iniciatīvas pieprasa pierādījumus.

Lēmums un termiņi

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja tiesa konstatē, ka bērns ir prettiesiski pārvietots uz citu valsti vai aizturēts citā valstī, tā pieņem lēmumu, ka ārvalstij jāiesniedz pieprasījums par nepilngadīgā atgriešanos Latvijā. Taču, ja situācija mainījusies un bērns jau atrodas Latvijā, tiesa pieteikumu neizskata.

Par tiesas lēmumu var iesniegt blakussūdzību apgabaltiesai. Ja lēmums par pieteikuma neizskatīšanu pieņemts bez lietas dalībnieka klātbūtnes, termiņu sūdzības iesniegšanai skaita no lēmuma noraksta izsniegšanas dienas. Pirmās instances tiesas lēmums stājas likumīgā spēkā pēc tam, kad pagājis termiņš tā pārsūdzēšanai.

Apgabaltiesa blakussūdzību izskata 15 dienu laikā pēc apelācijas tiesvedības ierosināšanas. Apgabaltiesai, izskatot blakussūdzību, ir tiesības atstāt lēmumu negrozītu, bet sūdzību noraidīt vai atcelt lēmumu un izlemt jautājumu pēc būtības. Lēmums stājas spēkā, un tas jāizpilda nekavējoties.

Tiesa pieņemtā lēmuma norakstu iesniedz Tieslietu ministrijai. Tiesa vai Tieslietu ministrija pievieno tiesas dokumentiem informāciju par Latvijas normatīvo aktu noteikumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.