Foto-Fotolia

Divas marinādes šašlikam: kefīra–adžikas un Āzijas garšu marināde 6

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma

1. Kefīra un adžikas marināde

• 700 g cūkas kakla karbonādes

Veselam
Lūk, kā izskatās nekopta sieviete: 7 pazīmes, kas par to liecina 30
Pircēja pasūta pilnīgi vienādas preces no “Temu”, “Shein” un “AliExpress”. Rezultāti bija pārsteidzoši 26
Kokteilis
6 lietas, ko nedrīkst aizdot citiem, lai nezaudētu savu laimi un veiksmi
Lasīt citas ziņas

Marinādei:
• 1 paka kefīra
• 1 sīpols
• 4 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes adžikas
• puscitrona sula
• pusēdamkarote sāls
• malti melnie pipari

Kakla karbonādi sagriež vienādos kubiciņos (to vajadzētu ievērot, jo tad gaļa izcepsies vienmērīgi) un aptuveni astoņas stundas notur marinādē. Ja gaļu gribas grilēt agrāk, marinādi ar rokām rūpīgi izspaida.
Kefīrā esošā pienskābe gaļu padara irdenāku.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Āzijas garšu marināde
• 700 g kakla karbonādes

Marinādei:
• smaržīgie pipari
• kadiķogas
• ingvera gabaliņš (ap 10 cm)
• ¼ čili pāksts
• 30 g terijaki mērces
• olīveļļa
• Santa Maria garšviela – vasabi un sezama sēklu maisījums
• koriandrs

Kakla karbonādi sagriež vienāda izmēra gabaliņos un aptuveni astoņas stundas notur marinādē.
Lai gaļu grilējot nepierautu pie restēm, marinādei pievieno nedaudz olīveļļas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.