Foto – Anda Krauze

Biezpiena krēms ar zemeņu mērci 0

Sastāvdaļas
• 200 ml saldā krējuma
• 200 g 5% biezpiena
• 2–3 ēdam­karotes cukura
• naža gals vaniļas cukura
• tējkarote želatīna
• zemenes un citas ogas

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru vai vanilīnu un saputo. Tad iecilā caur sietu izberztu biezpienu, kā arī pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu.
Biezpiena un saldā krējuma masu lej formiņās, kur jau ielikta pamatne. To gatavo, sajaucot baltmaizes rīvmaizi un šokolādes krēmu Nuss.
Formiņas ar biezpiena un saldā krējuma masu uz pāris stundām ievieto ledusskapī, lai sastingst. Krēmu ņem ārā no ledusskapja un izspiež no formiņām. Lai būtu vieglāk to izdarīt, formiņas kādu laiku patur siltā ūdenī. Kārto uz šķīvja, pasniedz ar sablendētām zemenēm un svaigām ogām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.