Foto – Shutterstock.com

Biju gudrāka un ļāvos jeb Neatkarība kā pašapziņas avots 0

Sasniedzot nezūdošu un veselīgu neatkarības stāvokli, vienlaikus ir iespējams attīstīt arī jebkurās attiecībās tik nepieciešamo paļāvību un spēju uzticēties partnerim, tā radot zināmu (pozitīvu) atkarību no otra. Vien, esot pārliecināti par sevi un saviem spēkiem, kā arī apzinoties savu vērtību, varam uzticēt savu emocionālo labsajūtu otram, turklāt – nebaidoties demonstrēt vājumu.
Nav noslēpums, ka pārlieku bieži cenšamies radīt par sevi kā visu varošas personības iespaidu, rezultātā gan krietni pārvērtējot savus spēkus un ievērojami sarežģījot ikdienu. Tādējādi rodas lieka spriedze, kas kaitē arī attiecībām ar mīļoto cilvēku.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam
Lasīt citas ziņas

Tieši tāpēc spēja uzticēties otram, paļauties uz partnera spēkiem un vienlaikus nebaidīties zaudēt savu neatkarību viennozīmīgi sniegs ieguldījumu attiecībās, ļaujot arī katram to dalībniekam saglabāt attiecībās tik vajadzīgo distanci un telpu sev pašam.

“Agrāk man šķita, ka kaut ko nevarēt – tas nozīmē būt vājai, nevērtīgai, sliktākai nekā citiem. Vien vēlāk, sastopot savu cilvēku, sapratu, ka patiesībā būt vājai vienlaikus nozīmē būt spēcīgākai. Un gana gudrai. Pārāk bieži mēs, sievietes, tēlojam tādus mūžīgos dzinējus, kas visu izdarīs, visu paspēs un, pie tam, būs nevainojamas visās dzīves jomās.

CITI ŠOBRĪD LASA
Manuprāt, atļauties kaut ko nevarēt – tā nav greznība, bet gan gluži cilvēciska īpašība. Un savu trūkumu atzīšana un apzināšanās uzlabos ikvienas attiecības krietni vairāk nekā sevis idealizēšana. Turklāt, esmu pārliecināta, ka vāji laiku pa laikam var justies arī vīrieši – mēs visi taču esam cilvēki!” apgalvo Elza (25), mūziķe.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.