Foto – Aija Geida

Dižbrūkleņu kēksiņi ar baltās šokolādes glazūru 0

Sastāvdaļas mīklai
• 50 g dižbrūkleņu
• 150 g pilngraudu kviešu miltu
• 150 g bīdelēto kviešu miltu
• 150 ml piena
• 50 g marmelādes
• 110 g brūnā cukura
• 80 ml olīveļļas
• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
• šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
Lasīt citas ziņas

Glazūrai
• 120 g baltās šokolādes
• 40 g sviesta

Pagatavošana.

Olas saputo ar cukuru. Bļodā sajauc abu veidu miltus, cepamo pulveri un sāli. Pielej eļļu un samaisa. Pievieno olu masu, pienu, uz pusēm pārgrieztas dižbrūklenes, mazus marmelādes gabaliņus un samaisa. Mazajās kēksu silikona veidnēs pilda 2/3 no tilpuma (masa cepoties pacelsies) un cep +180 °C aptuveni 25 minūtes. Kad atdzisuši, pārlej ar glazūru. To gatavo, karstā ūdens peldē izkausējot balto šokolādi un sviestu, maisot, līdz iegūta viendabīga masa. Veikalā var nopirkt jau gatavu baltās šokolādes glazūru – paciņas saturs jāizkausē karstā ūdenī, un glazūra gatava.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.