Foto – Aija Geida

Dižbrūkleņu kēksiņi ar baltās šokolādes glazūru 0

Sastāvdaļas mīklai
• 50 g dižbrūkleņu
• 150 g pilngraudu kviešu miltu
• 150 g bīdelēto kviešu miltu
• 150 ml piena
• 50 g marmelādes
• 110 g brūnā cukura
• 80 ml olīveļļas
• 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
• šķipsniņa sāls

Viedoklis
Krista Draveniece: Ne vīrs, ne Cipule jāzākā par traģisko notikumu Daugavā, patiesībā vainīgs kas pavisam cits 97
Pieci Latvijas ministri (kopš neatkarības atjaunošanas), kuri izpelnījušies vislielākās sabiedrības antipātijas. Pirmo uzminēsiet viegli!
Tramps pēc sarunām Floridā nācis klajā ar svarīgu paziņojumu: “Pastāv liela iespēja, ka…”
Lasīt citas ziņas

Glazūrai
• 120 g baltās šokolādes
• 40 g sviesta

Pagatavošana.

Olas saputo ar cukuru. Bļodā sajauc abu veidu miltus, cepamo pulveri un sāli. Pielej eļļu un samaisa. Pievieno olu masu, pienu, uz pusēm pārgrieztas dižbrūklenes, mazus marmelādes gabaliņus un samaisa. Mazajās kēksu silikona veidnēs pilda 2/3 no tilpuma (masa cepoties pacelsies) un cep +180 °C aptuveni 25 minūtes. Kad atdzisuši, pārlej ar glazūru. To gatavo, karstā ūdens peldē izkausējot balto šokolādi un sviestu, maisot, līdz iegūta viendabīga masa. Veikalā var nopirkt jau gatavu baltās šokolādes glazūru – paciņas saturs jāizkausē karstā ūdenī, un glazūra gatava.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.