17

Būvēs miljonu rūpnīcu

Tuvākajos gados nostiprināt savu darbību tirgū plāno lielākais vietējā kapitāla gaļas produktu ražotājs “Forevers”, kas nākamgad gatavojas būvēt jaunu rūpnīcu, ko pabeigs 2018. gadā. Uzņēmuma direktors Andrejs Ždans lepojas, ka “Forevers” kļuvis par lielāko Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumu, savā nozarē kopumā atpaliekot vien no ārzemju koncerna “HKScan”. Lai apmierinātu pircēju pieprasījumu, plānots būvēt jaunu rūpnīcu – jauna līmeņa ražotni, kas iekļaus ne tikai mūsdienās esošās standartu prasības, bet būs atbilstoša arī 20 – 30 gadus tālā nākotnē.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Lai ražotne atbilstu visaugstākajiem standartiem, tās projekta izstrāde uzticēta Austrijas kompānijai “ATP”, kas ir viens no Eiropā vadošajiem integrētā dizaina uzņēmumiem un specializējas integrētu risinājumu izstrādāšanā sarežģītiem celtniecības projektiem. Jaunās ražotnes ģenerālplānu izstrādāja Vācijas kompānija “Foodfab”, kas arī ietilpst “ATP” holdingā. Rūpnīcas projekta izstrādē jau ieguldīti vairāk nekā 800 tūkstoši eiro. Šobrīd tiek izstrādāts rūpnīcas arhitektoniskais un būvkonstrukcijas projekts, kuru veic Latvijas arhitektu kompānija “Nams”.

Projektu plānots apstiprināt būvvaldē līdz šā gada beigām. Kopējās izmaksas jaunas rūpnīcas būvniecībai un esošās rūpnīcas rekonstrukcijai plānotas ap 22 milj. eiro. Jaunās rūpnīcas telpās, 
14 000 m2 lielā platībā, tiks uzstādītas modernas gaļas pārstrādes tehnoloģijas, kas ļaus nodrošināt vēl lielāku ražošanas efektivitāti un augstāku produkcijas kvalitāti. Ieguvums būs ne tikai klientiem, bet arī Latvijas ekonomikai, jo tiks meklēti jauni darbinieki un maksāts vēl vairāk nodokļu valstij, uzsver Ždans.

Veselīgāk un gatavu

CITI ŠOBRĪD LASA

Viņš paredz, ka turpmāko gadu laikā varētu attīstīties divi virzieni pārtikas patēriņā: pirmkārt – veselīga pārtika – cilvēki arvien vairāk domās par to, ko ēd. Savukārt otrs virziens būs gatavā pārtika – jaunā paaudze ne labprāt gatavo pati, bet pērk gaļas izstrādājumus vai ēd ārpus mājas, tāpēc pārtikas ražotāji arvien vairāk uzmanības pievērsīs jau gatavu ēdienu ražošanai, lai patērētājs, netērējot laiku un nepieliekot lielus pūliņus, varētu ātri sev pagatavot vai uzsildīt maltīti.

Runājot par iespējamām izmaiņām nozarē, Ždans neredz, ka varētu būt izmaiņas nozares līderu sarakstā. Taču pēc finanšu rādītājiem var redzēt, ka iespējama divu trīs gaļas pārstrādes uzņēmumu aiziešana no tirgus un dažiem šī aiziešana ir saistīta ar Krievijas tirgus zaudēšanu, uz kuru tika eksportēta liela daļa saražotās produkcijas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.