Ilustratīvs foto. Foto – LETA

  0

Stabila un droša kāja

Pirmkārt, egles kājai jāatbilst izvēlētās egles lielumam un svaram. Ērtākas, protams, būs arī viegli saliekamas konstrukcijas. Mazām eglītēm līdz aptuveni vienam metram parasti izvēlas tradicionālo, krustenisko koka kāju. 1,8 m augstām eglītēm jau vēlama kāja ar papildu metāliskiem stiprinājumiem, lai tā būtu stabilāka. Šo kāju lielākais mīnuss – egli nav iespējams ievietot ūdenī. Vēl viens variants – piemērota izmēra spainis ar mitrām smiltīm. Tomēr šis stiprinājums nebūs gana drošs un stabils, ja mājās ir mazi bērni un mājdzīvnieki. Labāks risinājums mazākām eglītēm ir plastmasas trijkājis ar vidū iestiprinātu ūdens tvertni – gana stabils un nodrošinās arī vajadzīgo mitrumu. Augstākām zaļsvārcēm ērta un stabila kāja ir liels plastmasas toveris ar speciālām metāla skrūvēm, kas ļauj tajā ievietot un nostiprināt egles ar dažāda diametra stumbriem, turklāt tajā var ieliet arī ūdeni.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Mazsvarīgs nav arī izskats. Ja egle ir kupla un to novieto uz grīdas, koka kājas ir pietiekami nemanāmas. Lai grīdas klājumu nebojātu no svecēm pilošais parafīns un vasks, var izmantot dažādus dekoratīvus paliktņus, kas nopērkami paklāju veidā. No tiem arī vieglāk savākt birstošās skujas. Ja tiek izmantots spainis vai cita neoriģināla tvertne, jāpadomā, kā to nomaskēt, izmantojot auduma vai papīra drapērijas. Oriģinālās plastmasas tvertnes nopērkamas pieskaņotā zaļā krāsā, tāpēc ir pietiekami neitrālas un izskatās labi. Īpašo dekoru cienītāji var iegādāties arī egles kājas, kas kombinētas ar dažādām pasaku figūrām – salavečiem, rūķiem, sniegbaltītēm un pat ragavām, uz kurām ērti novietot sarūpētās dāvanas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.