Foto – Shutterstock

Galvaspilsētas iespēju juceklis 0


Galvaspilsētā Rīgā ir sarežģītāk. Iepazīstoties ar situāciju, jāsecina, ka valda liels haoss, jo ir ļoti daudz apsaimniekotāju, bet nav vienas konkrētas metodes, kā eglītes tiek savāktas un pārstrādātas. Namu pārvaldnieks, kurš vēlējās palikt anonīms, atklāj, ka viņa pārvaldītajā mājā esot šāda prakse – cilvēki eglītes met konteineros, piemēram, sagriež un ieliek maisā. Atkritumu izvešanas firma, ar kuru apsaimniekotājam ir līgums, šādi “safasētus” kociņus nogādā atkritumu poligonā par atsevišķu samaksu, kas pa tiešo, tātad nelegāli, nonāk atkritumu apsaimniekotājam kabatā.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 2
Kokteilis
Astrologi nosauc 3 zodiaka zīmju pārstāvjus, kuriem ir spēcīga priekšnojauta: viņi jūt, ja tuvojas nepatikšanas
Lasīt citas ziņas

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes pārstāve Nadežda Vanaga informē, ka “Rīgas pilsētā sagrieztas (sazāģētas) eglītes ir iespējams ievietot sadzīves atkritumu konteineros vai novietot pie konteineriem, nekādu speciālu savākšanas veidu minētajām eglītēm nav.” Tālāk eglītes nonāk atkritumu poligonā, kur tiek vienkārši izmestas – nekāda pārstrāde nenotiek.

Laimīgās beigas

SIA “Egļu serviss” pārdošanas speciāliste Ingrīda Krūziņa sāsta: uzņēmums saviem klientiem eglītes ne tikai pārdod un piegādā, bet pēc svētkiem piedāvā arī aizvest jeb demontēt. Tas nozīmē: “Eglīti izņem no statīva, sadala vairākās daļās, ja tas nepieciešams un, protams, aizved prom. Nevienu demontēto eglīti neizmet atkritumos un nesadedzina. Pēc svētkiem demontētās un pāri palikušās eglītes sašķeldo, savukārt šķeldu izmanto egļu audzētavā – ar to nosedz zemi, lai aizkavētu nezāļu augšanu un lai, cērtot eglītes, tās uz zemes nekļūtu dubļainas.” Pakalpojums gan maksā 7 eiro, bet, neskatoties uz papildu izdevumiem, cilvēki to izmanto arvien vairāk. Ingrīda Krūziņa: “Ceram, ka pēc svētkiem arvien mazāk eglīšu nonāks atkritumu konteineros. Pagājušogad 6% no visiem mūsu klientiem izmantoja šo pakalpojumu, izskatās, ka šogad būs ievērojami vairāk.”

CITI ŠOBRĪD LASA

“Egļu servisa” piedāvātā metode ir ļoti simboliska, jo eglītes atgriežas turpat, kur radušās, aplis noslēdzas  – pēc tam kad tik daudzus priecējušas, tās palīdz augt un zelt jaunajiem kociņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.