Foto – Shutterstock

Tautieši sašutuši 73


“Viņiem nav tādu tiesību, kā vispār banka var sniegt informāciju par privātpersonas kontu!” sociālajos tīklos raksta kāda Anglijā dzīvojoša tautiete. “Viss, ja tā tiešām būs, veru Latvijas bankas kontu ciet un atsakos no Latvijas pilsonības!” draud kāds sašutis kungs, sacīto papildinot ar sulīgu lamuvārdu rindu. Viņam piekrīt arī lielākā daļa komentētāju, solot vērt ciet Latvijas banku kontus un saraut visas saites ar dzimto zemi.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Gatavo Krieviju konfliktam ar NATO: atklāj, kāpēc Putins atlaida Šoigu un viņa vietā amatā iecēla Kremļa ekonomistu
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Lasīt citas ziņas

Latvija 2014. gadā ir pievienojusies Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (ESAO) Daudz­pusējai konvencijai par savstarpējo administratīvo palīdzību nodokļu jomā, un kopš 2016. gada 1. jūlija Latvija ir ESAO dalībvalsts. No 2016. gada 1. janvāra Latvijas finanšu institūcijām ir pienākums identificēt kontu turētāju, kā arī kontu turētāju patiesā labuma guvēju nodokļu rezidences valstī. Tas nozīmē, ka, piemēram, tie tautieši, kuri dzīvo ārzemēs un, nemaksājot nodokļus, izīrē savus dzīvokļus Latvijā, var dabūt trūkties. Valsts ieņēmumu dienestam gan tiks sniegta tikai informācija par nerezidenta bankas konta stāvokli konkrētā datumā reizi gadā, nevis pilns bankas konta izraksts, taču šī informācija tiks analizēta gan uz vietas, gan nosūtīta tālāk mītnes valsts nodokļu inspekcijai, kam arī var rasties jautājumi par to, no kurienes konkrētajai personai ir papildu ienākumi. Tūlītēja konta aizvēršana nelīdzēs, jo info tiks nodots arī par slēgtajiem kontiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.