Foto-LETA/AFP

Vai varēs atļauties sievu un iet vēlēt 1


Pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības uz eiropiešiem attieksies tieši tā pati prasība, kas šobrīd attiecas uz britiem: ja brita dzīvesbiedrs ir ārzemnieks no valstīm, kas neietilpst ES vai EEZ, tad britam ir jāpelna vismaz 18 600 mārciņu (21 000 EUR) gadā, lai varētu dzīvesbiedru aicināt dzīvot pie sevis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 133
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

Ne tikai eiropieši, bet ļoti daudzi briti saņem minimālo algu, kas šobrīd ir 7,50 mārciņas (8,50 EUR) stundā, tādējādi var pieņemt, ka minimālās algas saņēmējs gadā nopelna ap 15 000 mārciņu. Darba devēji apzināti izmanto lēto darbaspēku, zinot, ka mazo algu saņēmēji kvalificējas dažādām atlaidēm un pabalstiem, tādēļ galu galā saņemt minimālo algu daudziem ir pat izdevīgi.

Pēc referenduma eiropiešiem vairs nebūs ļauts piedalīties pašvaldību vēlēšanās, taču pastāvīgā iedzīvotāja statuss dos tiesības eiropiešiem dzīvot AK un pieteikties britu pilsonībai. Tiks garantētas arī tiesības saņemt britu pensiju, dzīvojot ārzemēs, tiesības saņemt pabalstus, piemēram, pabalstus bērniem, kas dzīvo citās ES valstīs. Taču vairākas citas jomas, piemēram, veselības aprūpe, profesionālās kvalifikācijas un pašnodarbināto tiesības netiek garantētas, bet ir atliktas vēlākam laikam apspriešanai ES un AK sarunās.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.