Foto-LETA/AFP

Būs divu gadu pārejas laiks 1

Britu Iekšlietu ministrija ir paziņojusi, ka vēlas izvairīties no pēkšņām pārmaiņām nosacījumos tūlīt pēc breksita, tādēļ tiks garantēts divu gadu pārejas laiks, lai pastāvīgā rezidenta statusam pieteiktos tie ES pilsoņi, kuri to vēlētos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Lasīt citas ziņas

Vēl nav zināms, kad tieši tiks noteikts šis “cut­off” datums, taču līdz tam ES pilsoņu pieteikšanās būs brīvprātīga, bet pēc šī datuma pieteikšanās būs obligāta. Tiem, kuri nebūs pieteikušies šajā divu gadu periodā, vairs nebūs atļauts uzturēties AK.

Labā ziņa ir tāda, ka pieteikšanās process tiks padarīts daudz vieglāks, nevajadzēs pašiem sagādāt pierādījumus par to, kādi bijuši ienākumi pēdējos gados, bet gan tiks izmantota HMRC – britu nodokļu inspekcijas – datubāze.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tiek apgalvots, ka tiem, kuri ieradīsies pirms noteiktā “cutoff” datuma, tiks atļauts nodzīvot šos pastāvīgā rezidenta statusam nepieciešamos piecus gadus, taču uz tiem, kuri ieradīsies pēc “cutoff” datuma, jau attieksies jaunie imigrācijas noteikumi.

Apspriesti tiek daudzi un dažādi varianti, un šie priekšlikumi drīz tiks publiskoti. “Cutoff” datums noteikti nebūs pirms 2017. gada marta, taču ne vēlāk kā 2019. gada martā, kad paredzēta AK izstāšanās.

Mediji vēsta, ka ID kartes saņemšanai nāksies nodot pirkstu nospiedumus, un šis dokuments kļūs nederīgs, ja cilvēks atstās valsti uz periodu, ilgāku par diviem gadiem.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.