Foto – Timurs Subhankulovs

– Vai nav radusies tāda traģikomiska situācija, ka parlaments ir vienkārši kļuvis par valdības pielikumu? 60


– Uzstājoties Saeimas plenārsēdē, kad valsts budžeta likumprojekts tika skatīts pirmajā lasījumā, es teicu, ka, manā skatījumā, ir noticis kluss valsts apvērsums. Faktiski varu ir pārņēmusi izpildvara. Diemžēl likumdevēju šāds stāvoklis apmierina.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 83
Lasīt citas ziņas

– Nu, visus jau neapmierina. Bet nu jau iznāk tā, ka nav jābaidās no Valsts prezidenta diktatūras, bet no dažu partiju kliķes diktatūras. Sak, tā mēs savā sanāksmē nolēmām, nesam tālāk un dabūjam cauri, lai lemtais tiktu pieņemts.

– Kamēr deputāti ir gatavi balsot kā mašīnas, neizlasot dokumentus, var sagraut ļoti būtiskas lietas. Viss, ko atnes ierēdņi, ir pareizs, un par to nobalsojam. Arī 2014. gada valsts budžets tika pieņemts mehāniski, bez iedziļināšanās tā saturā. Pusotra mēneša laikā, kopš strādā 12. Saeima, no šī gada budžeta tika pārdalīti vairāki miljoni eiro. Piemēram, pēkšņi Ministru kabinets atsūtīja dokumentu, ka 900 tūkstoši eiro no naftas rezervēm ir jādod starptautiskās izstādes “EXPO 2015” vajadzībām. Tad deputāti beidzot sāka iedziļināties prasībā, cik tad kopumā izmaksās Latvijas piedalīšanās šajā starptautiskajā izstādē? Ja process netiek kvalitatīvi vadīts, ja dokuments parlamentam tiek iegrūsts pēdējā brīdī, tad kāpēc deputāti, kuri nav ar mieru šo naudu piešķirt, būtu vainīgi, ka projekts neīstenosies.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.