Vai lopi ir kājāmgājēji? 16

Tagad lopi uz ganībām dodoties gar upi pa desmit metrus plato tauvas joslu, kas neesot aizliegts, saka Vladimirs. Zvejniecības likumā, kas regulē tauvas joslas izmantošanu, par lopiem nekas gan nav teikts, tikai par kājāmgājējiem. Jautājums, vai lopi ir kājāmgājēji? Latviešu literārā vārd­nīca vēsta, ka kājāmgājējs ir cilvēks, kas iet kājām. Kā tur izskatās, kad liellopi staigā šurpu turpu, jau ir cits stāsts. Anita man stāsta, ka upei krasti tiek nobradāti un vietumis tie gāžoties iekšā upē, turklāt lopi staigājot arī ārpus tauvas joslas.

Reklāma
Reklāma

Vainīga valsts?

TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Lasīt citas ziņas

Tiesa noraidīja Grigorija Muhamedišina prasību pret Ventspils novada pašvaldību un pret A. Mačtamu par pašvaldības lēmuma atzīšanu par prettiesisku un īpašuma tiesību atzīšanu uz 1,2 ha zemes.

Tēva un dēla Muhamedišinu un Bugoveckas intereses tiesā pārstāv zvērināts advokāts Edgars Štāls, kas radušo situāciju raksturo kā paradoksālu: tiesa procesa laikā esot norādījusi, ka pašvaldībai nebija dibināta iemesla brīvo zemi, šos 1,2 hektārus, piešķirt citam. Bet atņemt Mačtamiem to un atdot “Līcīšiem” nevar, jo Mačtami paļāvušies, ka pašvaldība rīkojusies likumīgi. Tāpat šajā civiltiesiskajā strīdā neesot iespējams sodīt pašvaldību.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Vienīgā iespēja ir vērsties Eiropas tiesā ar sūdzību par valsti, ka tā nav radījusi mehānismu, kā šādus strīdus atrisināt,” norāda advokāts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.