Foto – Shutterstock.com

Ai, es jau no klasiskās teorijas par ķermeņa valodu zinu, kuras pozas ir tās, kas uzrunā pretējo dzimumu un sūta neverbālas zīmes par interesi: matu atmešana vai loku lēna virpināšana, nevērīga glāzes vai citu fallisku objektu glāstīšana no augšas uz leju, kāju pārlikšana vienai pār otru, vīriešiem roku salikšana biksēs, tā uzsverot vietu, kur novietots viss svars un vērtība… Nenoliedzami, ķermenis pats noteikti nodevīgi izspēlē šīs pozas un rīcību, kaut arī prāts tobrīd mēģina konstruktīvi pieiet situācijai „ar godu”. Taču nenoliegsiet, ka pat tad, ja man darbā būtu iepaticies kolēģis, es nesākšu viņa klātbūtnē aplaizīt lūpas un vīt matus gredzenos. Es zinu, ir sievietes un vīrieši, kam seksapīls, pavedināšanas aura burtiski sprāgst laukā pa visām porām. Gluži vai iezīsta ar mātes pienu – tik nevainīgi apgūta prasme pievilkt, ka viņi nespēj paši to kontrolēt. 1

Galu galā pavedināšanu var vērtēt un definēt dažādi – vieni to sauc par kārdināšanas spēli ar mērķi uzsākt seksuālas attiecības, citi – par azartisku rotaļu bez obligātā skata horizontālā stāvoklī. Lai nu kā, pavedināšana ietver sevī gan flirtu, gan aplidošanas taktikas arsenālu, – tā ir gan māksla, gan treniņš, gan dzīvē apgūts psiholoģisks pašaizsardzības mehānisms. It sevišķi tad, ja pavedināšana saistās ar iešanu medībās, jo šādu rīcību, pēc psihologu domām, var izskaidrot gan ar zemu pašnovērtējumu (neskatoties uz to, ka pavedinātājs izskatās satriecoši), neticību īstām jūtām, gan adrenalīna līmeņa paaugstināšanos, kā arī vēlmi atriebt kādu pāridarījumu pagātnē.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas

Savukārt senie dao skolotāji savās mācībās min, ka galvenais erotiskais orgāns visām cilvēciskajām būtnēm ir… galva. Un pirmām kārtām tas attiecas uz sievietēm. Sieviete nevar uzbudināties, ja nav atvērusi savu prātu. Un te der atcerēties vienu — sievieti nav iespējams savaldzināt (un pavedināt), ja viņa pati to negrib. Patiesībā sieviete pati savaldzina sevi, vīrietis viņai var tikai palīdzēt… Būtiskākais ir fakts, ka sievietes enerģija, piemēram, uz dzimumorgāniem plūst no rokām un kājām, tad no galvas un sirds. Tāpēc vīrietim jāsāk sievietes kārdināšana no kājām, rokām un lēnām jāvirzās uz ķermeni — tā ūdens plūst no virsotnēm un sakrājas viszemākajā ielejā. Vīrieša savaldzināšanā esot jāatceras, ka viņš līdzīgi kā ugunskurs jāsakurina vienā punktā, kas izplatās tālāk — no dzimumorgāniem uz rokām un kājām, tad uz galvu un sirdi.

Visa psiholoģiskā ķēdīte ir loģiska un it kā zināma: ja sieviete apzinās savu plusus un prot tos izcelt, viņa kļūst pārliecināta. Šo pašapziņu var sajust, tā fascinē, jo tikai juzdamās droša, sieviete atraisās. Tas arī ir medus, ko trani nevar nepamanīt. Savukārt ar vīriešiem esot otrādi: viņu pašpārliecinātība izpaužoties mierā un sevis kontrolē, savukārt tos, kuriem nepārtraukti nepieciešams pašapliecināties vīrišķībā un notušēt kādu no mazvērtības kompleksiem, atkal un atkal urda vēlme pavedināt un nomedīt brunčus, lai ievilktu ķeksīti – „dabūju- ir.”
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.