Foto – LETA, AFP. Kolāža – la.lv

Darījums. Rainim – sava viesnīca? 10

Investējot apmēram 30 miljonus eiro, no piektdienas Rīgā, Raiņa bulvārī 5/6, durvis vērusi jauna augstas klases pieczvaigžņu viesnīca “The Grand Poet”. Tulkojumā viesnīcas nosaukums skanētu kā “lieliskais dzejnieks”, kas neviļus liek nosaukumu salīdzināt ar ielu, kurā viesnīca atrodas. Tā ietilpst “Semarah Hotels” viesnīcu ķēdē, kuras tīklā ir arī cita Rīgā esošā četrzvaigžņu viesnīca “Metropole” un Jūrmalā bāzētā trīszvaigžņu viesnīca “Liel-upe”. Atklājot viesnīcu, visu viesnīcu tīkla vadītāja Olga Smirnova sacīja, ka tā būs modernās mākslas un bohēmiskā dzīvesveida suminājums un apmeklētājus priecēs ne tikai unikālais dizains, bet arī skats uz Bastejkalnu un ēkas spilgtā vēsture. “Viesnīcas nosaukums sevī nes dualitāti, kas bieži vien iemiesojas arī dzejniekos – lietišķums un bohēmiskums. Savukārt pati ēka ir arhitektūras piemineklis, tādēļ tajā ir saglabāts pēc iespējas vairāk autentisku lietu, piemēram, koka kāpnes piecu stāvu garumā un vēsturiskās podiņu krāsnis,” sacīja O. Smirnova. Ēka tiešām ir palikusi Latvijas vēsturē – tā ir bijusī Iekšlietu ministrijas ēka, kuru barikāžu laikā 1991. gadā aizstāvēja pret OMON spēkiem.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Jaunajā viesnīcā ir 168 numuri, tajā skaitā arī īpaši grezni apartamenti. Tāpat viesnīcā izveidots augstas klases restorāns, modernas pasākumu un konferenču telpas, kā arī trīs SPA procedūru telpas, kuras klienti varēs izmantot no pavasara sākuma. SIA “Semarah Hotel Management” apgrozījums 2016. gadā pieauga par 10% un bija 4,088 miljoni eiro, kā arī uzņēmums nopelnīja 62 144 eiro. Tas dibināts 2012. gadā, un uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Krievijas privātpersona Ņikita Polovinkins.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.