Mācība. Denēva sauc atpakaļ pie dabas 10

Daudzām skatītāju paaudzēm iemīļotā, pasaulē pazīstamā franču kinoaktrise Katrīna Denēva nule pievienojusi savu parakstu Francijas simts ievērojamu sieviešu kopīgajai vēstulei, kas aicina nekrist galējībās pēdējā laikā Rietumu pasaulē tik aktuālajā diskusijā par vīriešu seksuālo uzmākšanos sievietēm.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO. Tuvojas ceriņu laiks! Esi uzmanīgs – neatnes ar tiem mājās nabadzību un raizes
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Lasīt citas ziņas

Joprojām šarmantās aktrises, kura skatītājus gadu desmitiem no ekrāniem valdzinājusi un turpina valdzināt gan ar intelektu un spožu aktierspēli, gan izskatu un nepārprotamu seksuālu pievilcību, iesaistīšanās šajā diskusijā, šķiet, ir uz brīdi apturējusi vīriešu virzienā vērsto skarbo apvainojumu lavīnas efektu.

Francijas sieviešu vēstule, kas aicina neieslīgt jaunā puritānismā un aizstāv vīriešu tiesības flirtēt ar sievietēm un nepārprotami izrādīt savu interesi par sievieti kā seksuāli iekārojamu būtni, ir raisījusi arī dusmīgus feministu iebildumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Taču te gan jāsaka, ka veidojas paradoksāla situācija, jo Denēva ar sabiedrotajām nu ir tās, kas uztraucas par draudiem savulaik tik sūri izcīnītajai sieviešu cīņai par seksuālo brīvību, nevis mūsdienu feminisma aktīvistes, kurām starp sievietes dzīves šķautnēm dabiska seksuāla mijiedarbība starp sievieti un vīrieti tagad paliek stipri dibenplānā.

Un patiesi, jāpiekrīt Denēvai un domubiedrēm, ka ir nošķirama cilvēku dabiskajos instinktos balstītā veselīgā interese par pretējo dzimumu no nepieļaujamas seksuālas vardarbības un jebkāda veida vardarbības pret sievieti kā cilvēku.

Tāpēc ir mulsinoši, ja aiz miljonus pelnošu un apzināti aktrišu darbu izvēlējušos sieviešu “melno kleitu” protestiem pazūd to daudzo pasaules sieviešu patiesās ikdienas ciešanas no dažāda veida vardarbības, tiesību un brīvības trūkuma.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.