Kolāža – la.lv

Darījums. Tirdzniecības centri uzpūšas 3

“Damme” Imantā divreiz lielāka, “Olimpijā” izvērsts otrais stāvs, “Alfa” izplešas, “Origo” paplašinās – viss pierāda, ka Rīgā veikalu veikaliem vēl ir kur augt. Oktobrī ar krāšņām dekorācijām, vērienīgu balonu salūtu un stūrakmens svinīgu ielikšanu oficiāli sāka “Alfas” paplašināšanos ar paziņojumu, ka būvē Latvijā lielāko tirdzniecības centru. Taču piektdien tika parakstīts līgums par vēl lielākas veikalu būves finansēšanu. SEB banka piešķīra 106,5 miljonu eiro aizdevumu “Akropolis Real Estate B.V.”, kuram “Merks” pie Dienvidu tilta par 177 miljoniem būvēs tirdzniecības centru 98 000 m2 platībā. “Alfai” pēc paplašināšanās būšot 93 000 kvadrātmetru (bez autostāvvietām), taču galīgā mērīšanās varēs notikt, kad atvērsies šie abi centri – 2019. gadā, samērojot tirdzniecības platības un veikalu skaitu.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 531
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Tirdzniecības un izklaides centra “Akropole” būvniecībai piešķirtais aizdevums ir šā gada apjomīgākais darījums Baltijas valstīs.

Viļņas, Kauņas, Klaipēdas un Šauļu līdzinieks nu būs arī šeit. Rīgā “Akropolē” tiek solīts kinoteātris, tostarp IMAX kino, slidotava, īpaša izklaides zona, restorāni un boulinga zāle.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vēl tirdzniecības centros trūkst tikai laulību reģistrācijas zāles, dzemdību nama, skolas un krematorijas…

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.