Foto no personiskā arhīva

FOTORECEPTE. Piedzēries alnis – aļņa gaļas bumbiņas burbona mērcē 0

Autors: Didzis Raits

Šo ēdienu vēlējos pagatavot draugiem pēc lieliski pavadītas loka šaušanas dienas Āņos. Iesaku ikvienam pamēģināt!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas –

Apmēram kilograms samaltas aļņa gaļas

Worcestershire mērce, apmēram 50 g

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
Lasīt citas ziņas

Apmēram 300 g rīvmaizes (šoreiz izmantoju kukurūzas miltus, jo viens viesis nedrīkstēja lietot glutēna izstrādājumus)

1 ēdamkarote sāls

1 ēdamkarote maltu piparu (~15 grami)

1 ēdamkarote pētersīļu (~15 grami)

3 ēdamkarotes sviesta

1 smalki sagriezts sīpols

Apmēram 500 g bārbekjū mērces

Apmēram 100 g burbona

Pagatavošana.

Gaļu samaļ, rīvmaizi sajauc ar pipariem, sāli un pētersīļiem, to visu jauc klāt pie gaļas, pielej Worcestershire mērci un taisa bumbiņas, kuras cep 230 grādos cepeškrāsnī 20 minūtes. Kamēr gaļa cepas cepeškrāsnī, uz pannas sviestā apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini, tad pielej burbonu un vienu minūti karsē, liek klāt bārbekjū mērci, tad to visu nedaudz vēl pakarsē. Kad gaļas bumbiņas izcepušās, tās saliek traukā, pārlej ar mērcīti un ļauj tam visam kopā 30 minūtes pakarsēties (cepeškrāsnī vai uz plīts mazā karstumā, t. i., ap 100 grādiem).

CITI ŠOBRĪD LASA

Šoreiz pēc maltītes pat palika dažas gaļas bumbas pāri, kuras brokastīs ideāli papildināja rīta omleti.

Lai labi garšo!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.