Foto: Elena Schweitzer/Shutterstock

Franču sīpolzupa – īsta klasika 0

Sastāvdaļas
• 1 kg sīpolu
• 100 g sviesta
• 2 glāzes vistas buljona
• 1 glāze sausā baltvīna
• 3 ķiploka daiviņas
• 3–4 timiāna zariņi
• 200 g siera (vislabāk Grijēras, Čedaras vai Ementāles)
• 1 ēdamkarote miltu
• 1 bagete
• sāls, pipari

Reklāma
Reklāma
Uzzini, kura suņu šķirne atbilst tavam dzimšanas datumam – rezultāts pārsteidz daudzus
TV24
“Kodolzemūdene jau pie Krievijas robežas, Putin, un vispār, amerikāņi, sākam izmēģināt savus kodolieročus!” Rajevs “atšifrē” Trampa pēdējos dusmu izvirdumus
FOTO. “Sēnīte” pamazām atgūst savu spozmi – noņemta gadiem krātā sūnu kārta 22
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sīpolus (vislabāk baltos, jo tie ir sulīgi) sagriež plānos gredzenos. Dziļā pannā vai katlā izkausē sviestu un liek cepties sīpolus, līdz tie zeltaini. Pievieno sasmalcinātas ķiploka daiviņas, sāli, piparus un timiāna zariņus. Sautē uz mazas uguns aptuveni pusstundu. Pielej vīnu un vēl dažas minūtes pasautē. Zupā iemaisa miltus un pakarsē 2–3 minūtes. Masu pārlej ar karstu buljonu un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes, pēc tam timiāna zariņus izņem. Gatavo zupu lej karstumizturīgās bļodiņās, pa virsu kārto apgrauzdētas bagetes šķēlītes, bagātīgi pārkaisa ar sieru. Trauku liek 200 °C karstā cepeškrāsnī un patur grila režīmā, līdz siers izkusis.

Ja gribas stipru, sildošu zupu, tad 10 minūtes pirms gatavības tai pielej nedaudz konjaka.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar svaigu timiānu vai sīki sakapātiem pētersīļiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.