Foto – Valdis Semjonovs

Gaileņu krēmzupa ar kausēto sieru 1

Sastāvdaļas (2 porcijām) – 20 g kausētā siera, 200 g gaileņu, 80 g balto sīpolu, 100 g burkānu, 200 g puķkāpostu, 200 g saldā krējuma, 20 g sviesta, 1 l dārzeņu buljona.

Pagatavošana.

Veselam
Kuri konservētie pārtikas produkti ir labi zarnu veselībai: speciālisti nosauc 6 labākos
RAKSTA REDAKTORS
Traģisks notikums bērnu slimnīcā Rīgā – iespējams, mediķu kļūdas dēļ miris bērns
Veselam
Ko nedrīkst lietot kopā ar kafiju: pētnieki izceļ piecus bīstamus pārtikas produktus
Lasīt citas ziņas

Notīrītus, sagrieztus sīpolus, jaunos burkānus, gailenes un puķkāpostu viegli apcep sviestā, pielej buljonu un uzvāra. Nedaudz gaileņu un burkānu noliek atsevišķi, tie noderēs rotāšanai. Kad dārzeņi un sēnes gatavas, pievieno saldo krējumu un atkal uzvāra. Tad virumu sablendē. Pirms pasniegšanas pievieno kausēto sieru. Rotā ar zirņu kresēm, apceptām gailenēm un jaunajiem burkāniņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.