Foto: Shutterstock

Spageti ar gailenēm, pētersīļiem, parmezāna sieru un ķiplociņu asumiņam 5

Gaileņu mērce ar vārītiem kartupelīšiem, protams, ir klasika un brīnumgards ēdiens, taču ir arī citi ļoti baudāmi pamatēdieni, kuru sastāvā ir gailenītes. Piemēram, šis!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Notriektā tautumeita 6
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Lasīt citas ziņas

Spageti – 100 grami
Sviests – 30 grami
Gailenes – 70 grami
Ķiploks – 2 daiviņas
Vistas buljons – 150 ml
Olīveļļa – 10 ml
Parmezāna siers – 10 grami
Pētersīļi – 15 grami
Malti melnie pipari – pēc garšas
Sāls – pēc garšas

Pagatavošana:

1. Lielā katlā uzkarsē ūdeni un spageti novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Gailenes nomazgā notīra un liek cepties dziļā pannā, sviestā. Cep aptuveni 10 līdz 15 minūtes. Raugās, lai nepiedeg!

3. Pa to laiku atsevišķā katliņā uzvāra vistas buljonu (pēc instrukcijas).

4. Kad buljons gatavs, to pievieno gailenēm pannā, pēc tam arī sasmalcinātu ķiploku un sasmalcinātus pētersīļus. Pievieno sāli un piparus. Vāra uz lēnas uguns, kamēr šķidrums iegūst viendabīgu masu.

3. Mērci pievieno iepriekš izvārītajiem spageti un kārtīgi samaisa.

4. Liek uz škīvja, pirms pasniegšanas uzrīvē sieru un var pārbērt vēl ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.